Varma kesän merkki – Merikosken kalatie avataan vappuaattona

30.04.2014 - 11:00

Merikosken kalatie avataan vappuaattona puoliltapäivin ja se pidetään auki aina lokakuun lopulle. Kalatien avaamisen lisäksi Merikosken voimalaitoksen hautomossa on käynnissä iloinen perhetapahtuma, kun miljoonat siianpoikaset ovat aikaisesta keväästä johtuen jo aloittaneet kuoriutumisensa.

Osa poikasista istutetaan vastakuoriutuneina Merikosken alapuolisiin vesiin ja osa siirretään jatkokasvatukseen luonnonravintolammikkoon.

Talven aikana kunnostettu kalatien tarkkailuhuone on avoinna yleisölle ensimmäisen kerran 24.5. klo 12-15, jolloin vietetään Maailman vaelluskalapäivää (World Fish Migration Day). Yleisö pääsee tarkkailuhuoneeseen tutustumaan kalojen vedenalaiseen elämään myös elo-syyskuussa, jolloin lohien nousu on yleensä kiivaimmillaan. Tarkkailuhuone sijaitsee koko kalatien yläpäässä Hupisaarten puolella, Patosillan kupeessa.

Nettikamera avataan maanantaina 5.5.Kalatien kulkijoita voi seurata myös nettikamerasta ja Oulun keskustan UBI-näytöistä. Nettikamerayhteys avataan maanantaina 5.5., koska tarkkailuhuoneessa tehdään viimeistelytöitä kuluvan viikon aikana.

Kesällä 2003 käyttöönotettu Suomen pisin kalatie mahdollistaa kalojen nousun merestä Merikosken voimalaitoksen ohi Oulujoen yläjuoksulle aina Montan voimalaitokselle saakka sekä Oulujoen sivuhaaroihin, Muhos- ja Sanginjokeen.

Tutustu kalojen vuoteen: http://youtu.be/YArpfFamxt0

Kalatien nettikamera 5.5. alkaen osoitteessa: www.oulunenergia.fi/kalatie sekä UBI-näytöissä