Sähkön kuluttajahinnat laskussa

02.12.2015 - 08:10

Laskemme toistaiseksi voimassa olevien, jatkuvien sähkösopimustensa sähköenergian hintaa ensi vuoden alusta yleissähköasiakkaille keskimäärin kolme prosenttia ja aika- ja kausisähköasiakkaille keskimäärin seitsemän prosenttia. Lisäksi yrityskäytössä olevan tehosähkön energianhinta laskee viisi prosenttia.

”Hinnan laskun myötä esimerkiksi 5 000 kilowattituntia vuodessa kuluttavan ei-sähkölämmitteisen rivi- tai omakotitalon sähkölasku pienenee noin 9 euroa vuodessa. Sähkölämmitteisen 18 000 kilowattituntia vuodessa kuluttavan omakotitalon laskussa näkyy noin 74 euron vuosisäästö”, kertoo Oulun Sähkönmyynnin toimitusjohtaja Jari Pirkola.

Otamme käyttöön vuoden vaihteessa myös maksutapa-alennuksen. E-laskuasiakkaille myönnetään perusmaksusta yhden euron alennus, jolloin hinnanalennus ja maksutapa-alennus tuovat yhdessä jopa yhdeksän prosentin säästön. Asiakkaille, joilla on jo käytössä e-lasku, alennus myönnetään automaattisesti. Maksutapa-alennus myönnetään kaikille kuluttaja-asiakkaille sopimustyypistä riippumatta. Alennuksesta hyötyvät siis myös määräaikaisen sopimuksen tehneet asiakkaat.

”Edellisen kerran alensimme jatkuvien sopimusten sähköenergian hintaa viime huhtikuussa keskimäärin seitsemän prosenttia. Myös muissa sopimustyypeissä hinnat ovat olleet laskussa pidemmän aikavälin tarkastelussa”, Pirkola jatkaa.

Vaihtoehtoiset sopimustyypit kiinnostavat

Perinteinen toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus pitää edelleen pintansa, mutta myös muut sopimustyypit kiinnostavat kuluttajia. Sopimustyypin perusteella määräytyy sopimuksen kesto ja sähköenergian hinta.

”Jatkuva sopimus tasaa suuria hintavaihteluja niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä eli se on asiakkaan kannalta vakaa vaihtoehto. Spot-sopimus on taas toinen ääripää. Sen hinta päivittyy sähköpörssissä kerran tunnissa, ja nousut ja laskut voivat olla hyvinkin suuria”, Jari Pirkola vertaa.

Tutustu sähkösopimuksiimme