Rakkautta ilmassa

25.06.2019 - 15:25

Teksti Mari Siliämaa | Kuvat Kati Leinonen

Meillä jokaisella on oma energianlähteemme. Elina Motalle se on taivas.

Elina Motan hymy on yhtä lämmin kuin ulkona paistava aurinko. Tulee mukavan kotoisa olo, rento ja luottavainen.

Mota ja kaksi muuta oululaista, Piia Seppänen ja Mika Heikkilä, muodostavat Oulun Energian kuluttajamyyntitiimin. Mota vastaa henkilöasiakkaiden sähkösopimuksista: yhteydenotoista sinuun, minuun ja muihin parinsadan kilometrin säteellä Oulusta asuviin.

Jokaiselle sopivin ratkaisu

Elina Mota on työskennellyt Oulun Energialla lokakuusta 2018. Työpaikka on mieluinen, sillä yrityksen rehti tekemisen meininki ja vihreiden arvojen kunnioittaminen ovat tärkeitä myös hänelle.

Tärkeää on niin ikään mahdollisuus tarjota ihmisille sähkösopimuksia heidän omiin tarpeisiinsa.

”Erilaisia vaihtoehtoja on useita, esimerkiksi pieneen tai suureen kulutukseen. Omat ratkaisunsa löytyvät myös ihmisille, joille vihreät arvot ovat tärkeitä, ja vastaavasti heille, joille hinta on olennainen tekijä.”

Mota lähettääkin kaikille seuraavat terveiset: ”Ennen kuin lähtee kilpailuttamaan sopimusta, kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä meihin ja kertoa, mitä on etsimässä. Sopiva ratkaisu löytyy varmasti.”

Kurenalta Nepalin taivaalle

Lukiolaistyttönä Mota haaveili ranskan ja saksan kielen opiskelusta. Pudasjärven Kurenalta hän suuntasi valkolakin saatuaan Hannoverin kulmille au pairiksi ja vuotta myöhemmin alkoi opiskella sikäläisessä ammattikorkeakoulussa turismitradenomiksi.

Saksasta matka jatkui Kanadaan, jossa suomalainen kokeili varjoliitoa ja rakastui heti. Harrastus ja opinnot veivät Motan Nepaliin. Nepalissa hän työskenteli viisi vuotta lennättäen turisteja tandemvarjoliitimellä. Takana on noin 2 500 tandemlentoa. Yhteensä parikymmentä vuotta maailmalla asunut Mota viihtyy nyt Oulussa.

”Meillä on huikea työyhteisö. Ala on todella laaja ja mielenkiintoinen. Ei tule ihan äkkiä sellainen tunne, että on nähnyt ja oppinut jo kaiken.”

Senttien sijaan etuasiakkuus laskuriin

Erityisen ylpeä Mota on siitä, että voi palvella kotiseutunsa ihmisiä.

”Olemme siellä, missä asiakkaatkin. Tarvittaessa voimme vaikka tavata.”

Motan mukaan Oulun Energian halu palvella paikallisia todentuu myös etuasiakkuusohjelmassa.

”Eri yhtiöiden välillä sähkön hintaerot ovat pieniä, vain sentin kymmenyksiä. Mutta meillä asiakkaat saavat myös paljon muita rahanarvoisia etuja kuin edullisen hinnan.”

Ei ole vaikeaa arvata, mistä Elina hakee omaa pohjoista voimaansa vapaalla: taivaalta tietysti. Koulupojan äidin lento on arjessa muutaman tunnin keikka mutta joka hetken arvoinen.

”Varjoliito voimaannuttaa. Se on minun energialähteeni”, Mota toteaa hyväntuulisesti.

Myyntipäällikkö Elina Mota pitää Oulun Energian rehdistä tekemisen meiningistä.

 


Kaikki uutiset