Pörhön Autoliike investoi aurinkoenergiaan

15.08.2017 - 09:21

Pörhön Autoliike Oy on rakennuttanut kesän aikana Ouluun Pohjois-Suomen suurimman autoliikkeen aurinkovoimalan. Voimalan teho on 100 kilowattia ja pinta-alaltaan se on 1 323 m². Voimalan toimitti ja rakensi Oulun Energia avaimet käteen -periaatteella.

Rakennustyöt sujuivat suunnitellun aikataulun mukaisesti. Voimala on ollut käytössä juhannuksesta ja tuottanut energiaa yli 5 000 kilowattituntia. Omalla aurinkovoimalalla tuotettua energiaa on tankattu Oulussa jo moniin plug-in-hybrideihin ja täyssähköautoihin.

”Pörhön Autoliike Oy investoi aurinkosähköön, koska konsernimme plug-in-hybridien ja sähköautojen valikoima kasvaa merkittävästi lähiaikoina. Haluamme olla myös tiennäyttäjä uusiutuvan energian käyttöönotossa”, toteaa kauppaneuvos Matti Pörhö.

Investointiin on kulunut noin 150 000 euroa ja takaisinmaksuajaksi arvioidaan nykyisillä energiahinnoilla noin 7 vuotta. Aurinkovoimalan sähköntuotanto vastaa 16,5 prosenttia Pörhön koko sähkön tarpeesta Oulussa.

"Huolimatta siitä, että nykyiset bensiini- ja dieselautot säilyttävät aseman eniten myytyinä tuotteina vuosia eteenpäin, investointimme aurinkoenergiaan lähtee enemmän tulevaisuuden tarpeista ”, toteaa konsernin jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen.

Oulussa Pörhön autotalojen yhteydessä on yhdeksän latauspistettä Volkswageneille, Audeille ja Nissaneille. Lisäksi henkilökunta Pörhön huoltokorjaamoissa on koulutettu sähköautojen vaatimuksiin. Samoin myyntihenkilöstö hallitsee sähköautojen myynnin.

Aurinkovoimala sopii monenlaisten yritysten tarpeisiin

Investoinnit aurinkoenergiaan ovat kovassa kasvussa Suomessa. Järjestelmiä hankkivat sekä kuluttajat että yritykset. Pörhön Autoliike Oy:n aurinkovoimala on erinomainen esimerkki siitä, että aurinkosähköjärjestelmät saadaan räätälöityä hyvin erilaisten yritysten tarpeisiin.

”Kun järjestelmä optimoidaan käyttökohteen sähkönkulutusprofiilin mukaan osaksi yrityksen sähkönhankintaa, se vaikuttaa oleellisesti investoinnin kannattavuuteen ja takaisinmaksuaikaan ”, Oulun Energian liiketoimintajohtaja Jari Pirkola kertoo.

Lisätietoja


Kaikki uutiset