Oulun Energian kaukolämmön hinta nousee 15.10.2018

11.09.2018 - 10:59

Oulun Energian kaukolämmön energiamaksu nousee 7 prosenttia 15.10.2018 alkaen. Perusmaksuun ei tule muutosta.

Omakotiasukkaalle, joka käyttää kaukolämpöä 18 megawattituntia vuodessa, korotus nostaa lämmityskustannuksia keskimäärin 5 euroa kuukaudessa. Noin 40 asunnon kerrostalossa, jonka vuosikulutus on 600 megawattituntia, kustannusten nousu huoneistoa kohden on noin 4,1 euroa kuukaudessa.

Hinnan nousun syynä on kohonneet tuotantokustannukset. ”Hintoja ei ole tarvinnut nostaa neljään vuoteen, mutta esimerkiksi viimeaikainen päästöoikeuden hintojen moninkertaistuminen EU:n päästökauppajärjestelmässä on vaikuttanut kaukolämmön kustannuksiin jo merkittävästi”, kertoo Oulun Energian lämpöpalveluiden johtaja Kimmo Alatulkkila, ”tämä tarkoittaa sitä, että energia-alaa ohjataan myös EU-tasolta kohti ympäristöystävällisempää tuotantoa”.

Ilmastonmuutos ja maapallon lämpeneminen ovat energia-alan murrosvaiheen keskeisimpiä vaikuttavia tekijöitä. Oulun Energia on investoinut energiatehokkuuteen ja hiilineutraalisuuteen. Oulun Energian välitavoite on 90 % hiilineutraali sähkön- ja lämmöntuotanto vuoteen 2030 mennessä. Kilpailukykyinen kaukolämpö edistää energiatehokkuutta, sillä se on lämmönjakelumuodoista ekologisin vaihtoehto tiheästi rakennettujen kaupunkikeskusten lämmityksessä.

Investoinnit mahdollistavat edullisen kaukolämmön Oulun alueella myös tulevaisuudessa. Valtakunnallisesti verrattuna Oulun Energian kaukolämpö on edullista jatkossakin.


Kaikki uutiset