Merikosken kalatiellä riittää vilinää – kuvissa vilahtanut myös uusi tuttavuus

30.07.2020 - 14:56

Kalojen nousu Merikosken kalatiellä on ollut poikkeuksellisen vilkasta heinäkuun aikana – lohikaloja on riittänyt aina ruuhkaksi asti. Lohien runsas määrä on havaittu myös kalastajien keskuudessa.

Merikosken kalatiellä on riittänyt tänä kesänä poikkeuksellisen paljon kulkijoita. Viimeisin tilasto on heinäkuun 26. päivältä, johon mennessä kalatietä oli noussut jo 536 lohta ja 137 taimenta. Odotettavissa on kalatien historian suurin nousukalojen määrä, kun tähän mennessä kesää nousseiden kalojen lukumäärää verrataan aiempiin vuosiin. Tilastojen valossa lohien nousu ajoittuu Oulujoessa pääasiassa elo–syyskuulle.

Lohet ja taimen ohittivat kalakameramme yhtä aikaa

Lohet ja taimen osuivat kameran eteen yhtä aikaa.

Kalatien kulkijat videoidaan ja nousseiden kalojen määrät tilastoidaan viikoittain. 24.7. kalatietä pitkin nousi yhden päivän aikana jopa 99 lohta. Suurin tähän mennessä havaittu lohi on ollut toista metriä pitkä ja arvioidulta painoltaan noin 15 kilon jättiläinen.

Kesäkuun lopussa kalatien kamerassa vilahti myös uusi kalalaji – ankerias. Ankeriasta ei ole aiemmin havaittu nousevien kalojen joukossa Oulujoessa. Lohien ja taimenien lisäksi kalatietä pitkin ovat nousseet lukuisat särkikalat, etenkin lahnat ja ahvenet. Vähälukuisempia ovat olleet hauet, siiat ja harjukset.

Kamerassa on vilahtanut myös muun muassa lahnoja

Lohien ja taimenien lisäksi esimerkiksi lahnat ovat käyttäneet kalatietä ahkerasti.

Perinteisiä avoimien ovien päiviä ei kalatiellä tänä vuonna voida valitettavasti järjestää. Voit kuitenkin seurata nousevia kaloja reaaliaikaisesti Oulun Energian nettikameran kautta.

Seuraa kaloja reaaliajassa!


Kaikki uutiset