Kesän aurinkoisin henkilö löytyi Kittilästä

05.09.2016 - 08:11

Sini Viinikka Kittilästä on valittu kesän aurinkoisemmaksi henkilöksi. Samalla hän sai palkinnoksi vuodeksi ilmaista Aurinkovirtaa. Siniä ehdotti kilpailuun hänen äitinsä Ira Määränen, jonka perustelut hurmasivat kilpailuraadin.

Ira kuvasi Siniä perusteluissaan näin: ”Hän kuuntelee, kannustaa, neuvoo ja auttaa! Hänen valmistamansa ateriat saavat surut pois mielestä, hänen leipomuksensa tuovat iloisen olon, hänen viisaat sanansa lohduttavat, innostavat, saavat kuulijan uskomaan ihmeisiin, uuteen alkuun, parempiin päiviin! Hänen sydämensä on laaja, ymmärtävä ja rakastava! Nuoruudestaan huolimatta hän on kuin viisas vanhus, täynnä iloa, valoa ja rakkautta, jota hän jakaa säästelemättä. Hänessä on aurinko. Hän valaisee päivämme.”

Sini Viinikka kertoo, että palkinto oli todellinen yllätys: ”Olemme innokkaita kotiruoanlaittajia ja leipojia, uuni on joka päivä päällä. Lapsiperheessä pyykkiä pestään kaksi koneellista päivässä ja tiskikone laulaa kolme kertaa päivässä. Voitte siis kuvitella, kuinka iloitsimme kisan voitosta! Lisäplussana se, että  sähkö on Oulussa aurinkoenergialla tuotettua”.

Sini Viinikasta (oik.) on aina hauskaa leipoa lasten kanssa.

Ira Määränen palkittiin voitokkaasta ehdotuksestaan Solar Factory-varavirtalähteella. Miniaurinkovoimalat voittivat myös Teuvo Tuominen, Eira Kerälä, Sami Isopahkala, Titta Lintula, Jarno Tenkula, Kristiina Räisänen, Eija Pelkonen, Maria Jukka, Jonna Strandberg-Eld ja Kirsi Benzerari.

Kesän aurinkoisin henkilö -kilpailu oli käynnissä 23.5.-14.8.2016. Oulun Sähkönmyynti Oy valitsi kesän aurinkoisin henkilö -ehdokkaista voittajan parhaimpien perustelujen pohjalta ja arpoi samalla kymmenen Solar Factory -miniaurinkovoimaloita lohdutuspalkintoina. Kiitos kaikille kisaan osallistuneille ja aurinkoiset onnittelut Sinille ja Iralle sekä lohdutuspalkintojen voittajille!