Aurinkovoimaloilla uusiutuvaa energiaa Technopoliksen kiinteistöihin

19.03.2018 - 10:05

Technopolis on tehnyt mittavan sopimuksen aurinkosähköjärjestelmien toimituksesta kiinteistöihinsä.  Voimaloiden yhteisteho on 1,1 megawattia ja järjestelmät toimittaa Oulun Energia pitkällä palvelusopimuksella.

 Aurinkosähköjärjestelmät rakennetaan seitsemään Technopoliksen kiinteistöön, jotka sijaitsevat Linnanmaan, Kontinkankaan ja Peltolan kampuksilla Oulussa. Aurinkovoimaloiden koko on optimoitu vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla jokaisen kiinteistön sähkönkulutusprofiilia. Oma tuotanto leikkaa kovimpia kulutuspiikkejä: vuositasolla verkosta ostettavan sähkön määrä pienenee noin 940 000 kilowattitunnilla, mikä vastaa noin 50 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Aurinkovoimalat ovat näkyvä osoitus Technopoliksen pitkäjänteisestä ympäristötyöstä ja ne kohottavat myös Oulun kaupungin ympäristöystävällistä kuvaa.

”Technopolis on todellinen vihreiden arvojen puolestapuhuja ja näyttää investoinnillaan esimerkkiä niin muille yrityksille kuin kuluttaja-asiakkaille ympäri maan”, toteaa myyntijohtaja Seppo Tuomi Oulun Energialta. 

Vastuullisuus keskeinen osa Technopoliksen liiketoimintaa

Technopolis käyttää kiinteistöjensä kehittämisen työkaluna LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -ympäristöluokitusta. Luokitusta käytetään ohjaamaan sekä uudisrakentamista että nykyisten rakennusten ylläpitoa. Yrityksen kiinteistöjen pinta-alasta jo yli 40 % on sertifioitu.

”Pyrimme tuottamaan vastuullisella toiminnalla lisäarvoa asiakkaillemme ja etsimmekin jatkuvasti erilaisia tapoja parantaa rakennustemme ympäristöystävällisyyttä sekä kustannustehokkuutta. Aurinkopaneelit ovat yksi näkyvä esimerkki käytännön ympäristöteoistamme”, sanoo Technopoliksen Oulun yksikön johtaja Marko Lind.

Technopolis on mukana myös toimitilakiinteistöjen energiatehokkuussopimuksessa ja raportoi vuosittain kiinteistöjensä energian kulutustiedot sekä tehdyt säästötoimenpiteet. Täysin uusiutuva aurinkoenergia tukee yrityksen kestävän kehityksen tavoitteita erinomaisesti.

Oulun Energia ja Technopolis ovat tehneet pitkään yhteistyötä, ja suuri aurinkoenergiainvestointi on osoitus yhteistyön hedelmällisyydestä ja jatkuvuudesta.


Kaikki uutiset