Aurinkoenergian myytit

08.06.2017 - 12:43

"Aurinkosähköjärjestelmästä ei ole mitään todellista hyötyä."

Tämä ei pidä paikkaansa. Auringosta säteilee käsittämättömän suuri määrä energiaa, joka odottaa hyödyntämistä.

Aurinkosähköjärjestelmään investoimalla voit parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja saada hyvän pääoman tuoton pienellä riskillä. Samalla olet omavarainen energian tuottaja ja turvaat tasaisen energian hinnan pitkälle tulevaisuuteen. Aurinkoenergian tuottajana olet myös mukana kehittämässä Suomea ja sen hajautettua energian tuotantoa. Lisäksi aurinkoenergia on erittäin ympäristöystävällinen ratkaisu, sillä se on täysin päästötöntä energiaa.

"Aurinkosähköjärjestelmiä ei kannata asentaa Suomeen, koska aurinko ei paista täällä tarpeeksi."

Tämä on vanhentunutta tietoa. Aurinkoenergian tuotto on Suomessa vuositasolla samaa kokoluokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa energiaa aina kun aurinko paistaa; Suomessa tämä tarkoittaa kesäisin lähes kellon ympäri tapahtuvaa sähköntuotantoa.

Erittäin korkea lämpötila ei myöskään luuloista huolimatta ole aurinkopaneeleille paras mahdollinen. Kun lämpötila nousee todella korkeaksi, paneelien tuotto huononee. Suomen viileä, kuivahko ilmasto on itse asiassa optimaalinen paneeleiden tuoton kannalta.

"Aurinkosähköjärjestelmät eivät ole taloudellisesti kannattavia."

Itse asiassa nykyisellä sähkönhinnalla ja optimaalisella tuotolla systeemin takaisinmaksuaika on hyvissä kohteissa vain noin 10-15 vuotta.  Aurinkopaneelien tuottotakuu on yleensä 25 vuotta, mutta se voi tuottaa sähköä lähes 50 vuotta. Systeemi siis tuottaa sähköä valtavan pitkään sen takaisinmaksuajan jälkeen täysin ilmaiseksi! Mikäli tuottamasi sähkö ylittää kulutuksesi, voit myydä ylijäämäsähkön verkkoyhtiöllesi ja saada tuloja järjestelmälläsi.

Oulun Energian kaikilla paneeleilla on 25 vuoden tuottajan myöntämä takuu. Aurinkosähköjärjestelmien huoltotarve on myös olematon.

Haluaisitko nauttia itse tuottamastasi sähköstä ensi kesänä?

Liity edelläkävijöiden joukkoon ja kysy lisää puh. 020 710 1003 tai aurinkomyynti@oulunenergia.fi