Asumismukavuutta ja tasaisempaa lämpöä älykkäällä lämmönohjauksella

02.11.2018 - 11:10

Teksti | Iida Latvala 

Kuva | Sami Heiskanen

Rakennusten lämmityksen lisäksi myös viilennyksen merkitys on kasvanut Suomessa. Koska ulkolämpötilat vaihtelevat paljon, on haastavaa pitää kodin, saati kaukana olevan mökin, sisälämpötila sopivana.

Älykäs lämmityksen ohjausjärjestelmä OptiWatti saikin tulta alleen, kun yksi yrityksen perustajista, Juha Marjeta, kyllästyi lämmityslaitteiden hankalaan hallintaan sekä siihen, että perheen pienimmät säätelivät huoneiden lämpöä osana leikkiään. Lopputuloksena lämpötilat olivat epätasaisia ja sähkölaskut suuria.

“Asumismukavuuden lisääminen, helppous ja joustavuus ovat OptiWatin ytimessä”, kiteyttää OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja Ari Tolonen järjestelmän etuja.

OptiWatti mahdollistaa kodin tai mökin eri huoneiden lämmönsäätelyn helposti ja langattomasti mobiilissa ja selaimessa toimivan sovelluksen avulla. Järjestelmä toimii suorasähkölämmitteisissä taloissa.

Myös ilmalämpöpumpun voi liittää osaksi talon lämmitysjärjestelmää, jolloin sitäkin voi hallita etänä.

”Viime kesänä ilmalämpöpumppujen liittäminen OptiWattiin on ollut erityisen suosittua jäähdytyksen takia”, Tolonen kertoo.

Yllättävää kyllä, Motivan vertailulaskurin mukaan alle 150 neliön uutta kotia ei kannata suunnitella muulla ratkaisulla kuin sähkölämmityksellä. Sähkölämmitteiset vanhat talot puolestaan modernisoituvat ja kasvattavat arvoaan älykkäällä lämmityksen ohjausjärjestelmällä.

OptiWatti on toiminut Oulussa jo tovin, ja Pohjois-Suomessa järjestelmä on saavuttanut suosiota erityisesti lomakeskuksissa sekä omakotitaloissa. Markkinat ovat jo laajentumassa kotimaasta Ruotsin puolelle.

”Seuraavana askeleena liitämme myös aurinkopaneelit osaksi OptiWattia”, Tolonen sanoo.

Vuosi sitten Oulun Energian kautta Optiwatin käyttöön ottanut Janne Ylitalo on ollut tyytyväinen kokemuksiinsa. Tuolloin Oulun Energia myi tuotetta nimellä Effi.

“Aluksi piti vähän säätää, että lämpötilat saatiin kohdilleen eri huoneissa.  Alkusäätöjen jälkeen käyttö on ollut  kuitenkin helppoa. Hyötynä olemme saaneet tasaisempaa lämpöä sekä mukavampaa asumista.”

Ylitalon mukaan OptiWatti on toiminut odotusten mukaisesti.

“Jos olen kohdannut ongelmia, olen laittanut parannusehdotuksia menemään. Näihin on vastattu nopeasti ja parannuksia on tehty.”

Kun hankit OptiWatin Oulun Energialta, saat vuoden ajaksi SPOT-sähkösopimuksen perusmaksun hintaan 0 euroa!


Kaikki uutiset