Oulun Energian logo

Oulun Energian uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Arto Sutinen

Oulun Energian uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Arto Sutinen

23.08.2023 / Päivitetty viimeksi 30.08.2023 14.56

Oulun Energian hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Arto Sutisen 1.12.2023 alkaen. Sutinen tulee Oulun Energialle Savon Voimalta, jossa hän on toiminut konsernin toimitusjohtajana kahdeksan vuoden ajan.

Sutisella on erittäin vahva energia-alan tuntemus ja kokemusta myös useiden valtakunnallisten organisaatioiden luottamustehtävistä esimerkiksi Energiateollisuus Ry:n puheenjohtajana, Elinkeinoelämän keskusliiton ja Vapo Oy:n, Väre Oy:n ja Kymppivoima Oy:n hallituksissa.  Hänellä on ymmärrystä myös Oulun Energiasta työskenneltyään yhtiössä aiemmin muun muassa talousjohtajana ja tytäryhtiön toimitusjohtajana. 

”Oulun Energia on monialainen ja kiinnostava konserni, jolla on pitkät perinteet ja intoa uudistua. Odotan kovasti, että pääsemme yhdessä henkilöstön kanssa edistämään energiamurrosta ja kehittämään asiakaskokemusta. Yhtiön tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030 ja se edellyttää meiltä paljon konkreettisia toimia seuraavien vuosien aikana. Myös paluu kotikaupunkiin ja mahdollisuus edistää Pohjois-Suomen kehitystä keskeisen energia- ja kiertotalouskonsernin kautta tuntuu todella innostavalta ”, Arto Sutinen toteaa.  

Uusi toimitusjohtaja saa vastuulleen kehittyvän, luotettavan ja vastuullisen yhtiön, joka panostaa uusiutuvaan ja puhtaampaan energiantuotantoon, digitalisaatioon sekä työntekijä- ja asiakaskokemukseen.

”Olen erittäin iloinen, että saamme Arton takaisin Oulun Energialle edistämään yhtiön jo hyvin alkanutta uudistustyötä ja energiamurrokseen valmistautumista. Artolla on kokemusta yhtiöstä ja hän tuntee erittäin hyvin energia-alan haasteet ja mahdollisuudet”, kertoo Oulun Energian hallituksen puheenjohtaja Mika Härkönen.  

Yhtiön entisen toimitusjohtajan Juha Juntusen siirryttyä uusiin haasteisiin 21.8.2023, ottaa Oulun Energian energiatuotannon liiketoimintajohtaja Pertti Vanhala väliaikaisesti toimitusjohtajan tehtävän hoitaakseen, kunnes Sutinen aloittaa työnsä.