Oulun Energian logo

Oulujoen reitti palkitsi vuoden 2022 vesistöpalkinnoilla myös Oulun Energian Tarja Väyrysen.

Oulun Energialle tunnustuspalkinto Hupisaarten purojen kehittämisestä

04.05.2023 / Päivitetty viimeksi 08.05.2023 09.56

Oulujoen reitti ry on jakanut Vuoden vesistötekopalkinnon tänä vuonna yhteisötunnustuksena Hupisaarten purojen kehittämisen keskeisille toimijoille Luonnonvarakeskukselle, Oulun Energialle, Oulun kaupungille ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle.

Perusteluna Oulujoen reitti ry pitää sitä, että Hupisaarten purot -hanke on jo useiden vuosien ajan hyvin merkittävällä tavalla palauttanut Ouluun eläviä virtavesiä, joissa on käynnistynyt vaelluskalojen, etenkin meritaimenen poikastuotantoa. Purot ovat lisänneet niin kaupunkilaisten kuin vieraidenkin kiinnostusta virtavesiluontoa kohtaan ja herättäneet positiivista huomiota.

Laatu- ja ympäristöjohtajamme Tarja Väyrynen otti vastaan Oulun Energialle osoitetun tunnustuksen Hupisaarten ja Merikosken illassa keskiviikkona 3.5.2023.

Tarja_ja_kunniakirja_1200x628px.jpgOulun Energian laatu- ja ympäristöjohtaja Tarja Väyrynen vastaanotti kunniakirjan Oulujoen reitti ry:n tilaisuudessa 5.5.2023.

"Oulun Energia on tehnyt jo pitkään vapaaehtoista ympäristötyötä Oulujoen vesistöalueen kehittämiseksi. Merikosken kalatie täyttää tänä vuonna jo 20 vuotta ja Hupisaarten purojen virtavesien palauttaminen on yhteisötunnustuksenkin muodossa todettuna hyvässä vauhdissa. Iso kiitos kaikille yhteistyöstä ja panoksesta asian eteen", Tarja Väyrynen kertoo.