Oulun Energian logo

Punatukkainen nainen, jolla on päällä punainen neulepaita, käyttää sylissään olevaa läppäriä.

Energiatilin käyttökatkokset 9.2. –21.2.2022 välisenä aikana

08.02.2022 / Päivitetty viimeksi 29.05.2023 10.17

Energiatilin asiakas- ja sopimustietojen päivittämisessä on poikkeamia 9.2.–21.2. välisenä aikana, koska sivustoa päivitetään helmikuun lopussa käyttöön otettavaa Datahubia varten. Päivitysjakson aikana seuraavat toiminnot ovat väliaikaisesti poissa käytöstä tai eivät toimi normaalisti:  

  • 9.2.–11.2 Energiatilille rekisteröityminen on kiinni. Tällä ajanjaksolla asiakastietoja ei myöskään voi päivittää.
  • 10.2. käynnistyy Datahubin käyttöönotto, joka kestää 20.2. asti. Tästä syystä kulutustiedot näytetään Energiatilillä ainoastaan 9.2.2022 saakka.
  • Kulutustiedot näkyvät Energiatilillä Datahubin käyttöönoton ajalta (10.2.–20.2) vasta 21.2.2022 alkaen.
  • Käyttöönoton aikana sopimusmuutokset (ulosmuutot sekä uudet sopimukset) eivät päivity järjestelmiin.
  • Asiakas- ja sopimustiedot eivät ole ajan tasalla Datahubin käyttöönoton (10.2.–20.2) aikana.

Datahubin käyttöönoton myötä Energiatilillä tulee näkymään vanhan käyttöpaikkatunnuksen tilalla uusi GSRN-tunnus. Uusi tunnus helpottaa sähkönmyyjänvaihtoa ja yhtenäistää prosesseja. Energiatili toimii normaalisti 21.2.2022 alkaen, jolloin kaikki tiedot ovat jälleen ajan tasalla.

Lisätietoa Datahubista

Suomessa otetaan helmikuussa 2022 käyttöön sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, Datahub. Uuteen järjestelmään tallennetaan tiedot kaikista Suomen sähkönkäyttöpaikoista. Sähkönkäyttöpaikkoja ovat esimerkiksi koti, kiinteistö, yritykset ja teollisuuslaitokset.

Datahubiin tallennetaan myös asiakas-, sopimus- ja mittaustietoja, joita sähkön vähittäismarkkinoilla tarvitaan asiakkaiden palveluun. Yhteistä tiedonvaihtojärjestelmää tulee käyttämään noin 100 sähkönmyyjää ja 80 jakeluverkkoyhtiöitä. Keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä tehostaa prosesseja, selkeyttää ja nopeuttaa osapuolten tiedonvaihtoa ja näkyy asiakkaille sujuvampana palveluna. Datahubin avulla mahdollistetaan myös uudenlaisten palvelujen ja sovellusten kehittäminen esimerkiksi energian säästöön tai kulutuksen seurantaan liittyen.

Uuden yhtenäisen toimintatavan myötä käyttöpaikkatunnukset vaihtuvat uudeksi GSRN-tunnuksiksi. Kaikilla Suomen sähkönkäyttöpaikoilla on yksilöivä tunnus, joka kertoo, missä sähköä käytetään. Uusi tunnus helpottaa myyjänvaihtoa ja yhtenäistää prosesseja. Muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, uusi tunnus muutetaan sopimustietoihisi automaattisesti. Uuden käyttöpaikkatunnuksen näet jatkossa laskultasi ja Energiatili-palvelustamme.

Lisää tietoa Datahubista