Oulun Energian logo

Syklon lajittelulaitos Ruskossa

Oulun Energian tytäryhtiön Syklo Oy:n jätteiden lajittelulaitoksen ulkovaraston tulipalot

27.10.2023 / Päivitetty viimeksi 06.11.2023 10.26

Syklon jätteiden lajittelulaitoksella on ollut viikon sisään lukuisia kytöpaloja ja kolme liekkeihin leimahtanutta paloa ulkona sijaitsevassa SRF-varastokasassa. Lisäksi Syklon naapurissa Kiertokaarella on ollut yksi palo, jossa ulkokentällä toiminut puumurska paloi.

Syklon puolella olleet palot ovat saaneet alkunsa SRF-varastokasan sisällä kyteneistä pesäkkeistä, joihin liittyen alustava analyysi osoittaa ainakin yhdeksi mahdolliseksi syyksi tietyt jäte-erät, jotka sisältävät kevyttä, ilmavaksi jäävää ja osin syttymisherkkää materiaalia. Asian tutkinta on vielä kesken.

SRF:ää eli kierrätyspolttoainetta varastoidaan sekä paaleina että koneella tampattuna irtotavarana. Palot ja palonalut ovat kohdistuneet viimeksi mainittuun. Syklon varastot ovat tällä hetkellä erityisen suuret, koska varastoja on osin tarkoituksella kerrytetty lämmityskauden tarpeita silmällä pitäen.

Jätteiden vastaanotto lajittelulaitoksella pyörii kuitenkin normaalisti. Syklon henkilökunta kumppaneineen on tehnyt ansiokasta ja raskasta työtä sammuttaessaan paloja ja etsiessään ratkaisuja tähän ongelmaan.