Oulun Energian logo

Talvinen aamu.

Kohonneet tuotantokustannukset nostavat kaukolämmön hintaa 1.1.2023 alkaen

13.10.2022 / Päivitetty viimeksi 13.31

Eurooppa on kohdannut vakavan energiakriisin, joka on suoraa seurausta Venäjän käymästä hyökkäyssodasta. Tämän myötä kaukolämmön tuotantokustannukset kuten erilaisten polttoaineiden hinnat sekä päästöoikeusmaksut ovat nousseet merkittävästi. Edellä mainituista syistä olemme joutuneet muiden kaupunkiyhtiöiden tavoin tarkastelemaan kaukolämmön hintaa.

Kaukolämmön energiamaksu nousee 13 prosenttia 1.1.2023 alkaen. Perusmaksuun ei tule muutoksia. Vaikka korotamme kaukolämmön hintaa, emme kuitenkaan siirrä kaikkia kustannuksia asiakkaidemme maksettavaksi. Haluamme jatkossakin varmistaa, että Oulussa on saatavilla valtakunnallisesti verrattuna edullista kaukolämpöä.

Kaukolämpö suojaa sähkönhinnan heilahteluja vastaan

Kaukolämmön hintakehitys on ollut huomattavasti sähköllä tuotettua lämpöä maltillisempaa. Kaukolämpö ei reagoi energiakriisiin yhtä voimakkaasti kuin sähkömarkkinat, sillä kaukolämmön tuotannossa käytettyjen energialähteiden kustannukset eivät ole nousseet samalla tavalla kuin sähkön hinta.

Tahtotilamme on pitää kaukolämpö tulevaisuudessakin toimintavarmana ja kilpailukykyisenä tuotteena. Tuotantoamme on kehitetty pitkäjänteisesti ja kestävästi viimeisimpien vuosikymmenten aikana. Olemme muun muassa siirtyneet entistä enemmän biomassojen ja kierrätyspolttoaineiden (SRF) käyttöön. Kehitystoimet sekä uusien energiantuotantomuotojen lisääminen osaksi tuotantoa on tehty osana hiilineutraaliustavoitteita mutta myös takaamaan energian toimitusvarmuutta ja hinnankehitystä kaikissa olosuhteissa. Tavoitteenamme on jatkossakin turvata kaukolämmön vakaa hinta ja huoleton ylläpito, turvallisuus- ja toimitusvarmuus ja ympäristöystävällisyys.

Uusi hinnasto on voimassa 1.1.2023 alkaen. Asiakaskirje ja uusi hinnasto on annettu postin kuljetettavaksi 10.10.2022.

Tutustu energiansäästövinkkeihin

Olemme koonneet verkkosivuillemme tietoa energiamarkkinoiden tilanteesta sekä konkreettisia energiansäästövinkkejä, joilla voitte vaikuttaa kulutukseenne tänä poikkeuksellisena aikana.