Oulun Energian logo

Pohjois-Eurooppa yöllä

Ajankohtaista sähkömarkkinoista – tietoa tilanteesta ja vinkkejä varautumiseen

15.09.2022 / Päivitetty viimeksi 09.54

Energiansäästäminen ja sähkömarkkinat ovat tällä hetkellä erittäin ajankohtaisia aiheita. Ne koskettavat meitä kaikkia niin henkilöasiakkaina kuin yrityksinäkin. Tällä hetkellä energian korkea hinta johtuu koko Euroopan laajuisesta energiakriisistä, joka on suoraa seurausta Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa.

Eurooppa on ulottanut Venäjän vastaiset talouspakotteet koskemaan venäläisen energian tuontia ja vastaavasti myös Venäjä rajoittaa kaasun myyntiä Eurooppaan. Merkittävä osa Euroopan energiasta on tuotettu maakaasulla. Kun kaasun hinta on Venäjän hyökkäyksen seurauksena noussut, on myös sähkö kaikkialla Euroopassa aiempaa kalliimpaa. Euroopan riippuvuus venäläisestä energiasta onkin konkretisoitunut ikävällä tavalla hyökkäyssodan seurauksena.

Ajankohtaista sähkömarkkinoista -sivultamme löydät nyt ajankohtaista tietoa sähkömarkkinoista, energiansäästämisestä sekä Oulun Energian varautumisesta ja roolista. Lisäksi olemme koonneet sivulle vastauksia meiltä yleisesti kysyttyihin kysymyksiin. Päivitämme Q&A -osiota säännöllisesti.

Tutustu ajankohtaista sähkömarkkinoista -sivuun >>