Oulun Energian logo

Miljöö-innovaatiotuki avautuu syyskuussa haettavaksi

23.08.2022 / Päivitetty viimeksi 09.06

Valtakunnallinen Miljöö-innovaatiotuki on syntynyt Oulun Energian halusta ratkoa globaaleja ympäristöhaasteita. Innovaatiotuki on tarkoitettu muun muassa erilaisten energia- ja kiertotalousratkaisujen ja hiilineutraaliutta edistävien hankkeiden tutkimustyöhön ja teknologisten innovaatioiden eteenpäin viemiseksi. Rahoitus avautuu syyskuussa niin yritysten, oppilaitosten kuin yksittäisten tekijöidenkin haettavaksi.

Oulun Energia etsii rahoitettavaksi vihreää kehitystä ja elinympäristömme kestävyyttä parantavia hankkeita. Rahoituskohteiden ehtona on, että ne edistävät joko hiilineutraaliutta, kiertotaloutta, biopohjaisuutta tai keskittyvät älykkäisiin energiaratkaisuihin.

“Oulun Energialla on vahva halu aktiivisesti edistää kestävää kehitystä. Tukemalla ympäristömme kantokykyä parantavia innovaatioita, teknologisia hankkeita ja älykkäitä energiaratkaisuja pystymme konkreettisesti vaikuttamaan tulevien sukupolvien elinolosuhteisiin. Tämä on yhteisöllisyyttä lisäävä konkreettinen panoksemme ilmastonmuutoksen hidastamiseen”, toteaa Oulun Energian toimitusjohtaja Juha Juntunen.

Yksittäisen tuen määrä vaihtelee noin tuhannesta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin. Kohteena voi olla esimerkiksi tutkimus, teknologian kaupallistaminen tai suurempi tuotekehitys- tai innovaatiohanke, kunhan se pohjautuu vihreiden arvojen edistämiseen. Tukea saavien hankkeiden edistymistä seurataan säännöllisesti.

”Miljöö-innovaatiotuella voimme tukea sellaisia kallisarvoisia ideoita, jotka eivät ilman ulkopuolista alkurahoitusta pääsisi ehkä koskaan etenemään”, kertoo Oulun Energian laatu- ja ympäristöjohtaja Tarja Väyrynen.

Syyskuussa 2022 ensimmäisen kerran avautuvaa Miljöö-innovaatiotukea voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Jatkossa haku on avoinna kaksi kertaa vuodessa.

”Oulun Energia siirtää miljoonan euron suuruiselle innovaatiotililleen aina vastaavan summan, jonka se sieltä hankkeille myöntää. Tahdomme tällä varmistaa rahoituksen jatkuvuutta”, sanoo Oulun Energian laatu- ja ympäristöjohtaja Tarja Väyrynen.

Tukipäätökset esikäsittelee viisijäseninen raati, jonka edustajat vaihtuvat kahden vuoden välein. Mukana on kaksi Oulun Energian edustajaa, asiantuntijaedustaja, yritysasiakkaiden edustaja sekä kuluttaja-asiakkaiden edustaja. Raadin esitysten pohjalta lopulliset tukipäätökset tekee Oulun Energian johtoryhmä. Aikaisemmin tukea on myönnetty hankkeille Oulun Energian Ympäristötililtä.

Ensimmäinen haku on auki 1.9.-31.10. Tutustu Miljöö-innovaatiotukeen ja sen hakukriteereihin tarkemmin täältä.

talo kuvassa, innovaatiotuki-teksti