Oulun Energian logo

Oulun Energian logon O-merkki, jossa O-kirjain katkeaa oikeassa yläkulmassa.

Oulun Energian nimissä liikkuu huijauksia

14.06.2021 / Päivitetty viimeksi 09.51

Oulun Energian nimissä on viime päivinä liikkunut huijauksia, joissa Facebookissa järjestettyyn Qstock-lippuarvontaan osallistuneisiin on otettu yhteyttä ja heitä on kehotettu täyttämään lomake, jossa pyydetään muun muassa henkilön pankkitunnuksia. Kyseessä on tietojenkalasteluhuijaus.

Huijauksessa henkilö on saanut Facebookissa kaveripyynnön sekä viestin, jossa on kehotettu täyttämään tiedot viestin mukana tulleen linkin kautta. Myös alkuperäinen arvontapostaus on kopioitu tekaistuun profiiliin, ja siihen on lisätty "rekisteröitymislinkki" jossa siinäkin yritetään kalastella osallistujien tietoja.

Oulun Energia ei koskaan kysy pankki- tai luottokorttitietoja arvonnan yhteydessä tai markkinointiviestinnässä. Pankkitunnuksia ei tule antaa, jollei ole täysin varma niiden käyttötarkoituksesta.

Arvontojen päätyttyä Oulun Energia ilmoittaa voittajalle henkilökohtaisesti voitosta ja palkinnon toimittamisesta. Emme vaadi voittajalta rekisteröitymistä erillisille sivustoille tai arkaluontoisten tietojen luovuttamista.
 

Jos olet saanut huijausviestin, se kannattaa ilmiantaa Facebookissa.

Mikäli olet joutunut huijauksen uhriksi, voit tehdä rikosilmoituksen poliisille osoitteessa https://poliisi.fi/tee-rikosilmoitus.