Oulun Energian logo

Kaukolämmön rakennustyömaat kesällä 2022

23.05.2022 / Päivitetty viimeksi 16.10

Kaukolämpöverkon rakennus- ja kunnostustyöt ovat alkaneet. Kesä on rakentamisen kiivain vaihe, sillä Oulun Energia aloittaa uusia työmaita liki joka työpäivä aina toukokuusta lokakuun loppuun, kertoo verkostopäällikkö Aleksi Kangas.

Kesäkuun alussa liikenteeseen, kuten citybussin reitteihin, vaikuttaa Raksilan alueella tehtävät saneeraustyöt Ouluhallista Kainuuntielle. Vanhaa kaukolämpöverkostoa kunnostetaan parhaillaan myös Hintassa liki kilometrin verran. Kaijoharjussa Kauppaporvarintiellä putkiston uusimistyöt ovat pian valmiit, kuten pian myös Linnanmaalla Ritaharjuntiellä.

Oulun keskustan alueella ei avata tänä kesänä katuja pelkästään kaukolämpötöiden vuoksi, mutta Kirkkokadulla verkostoa rakennetaan yhteiskaivantona Oulun kaupungin kanssa.

Kaupungin uusimmista asuinalueista kaukolämpövalmius on jo ehditty rakentamaan Hiukkavaaran alueelle sijoittuvalla Jääkärinkankaalla. Seuraava asuinalue on rakenteella Vesalanmäella ja työt siellä saataneen päätökseen kesäkuun loppuun mennessä.

Loppukesästä Oulun Energia saneeraa runkoverkkoa Värtön ja Peltolan välillä. Hietasaaren asuntomessualueella puolestaan siirretään 600 metriä runkoverkkoa heinäkuusta eteenpäin. Putken siirto- ja uusimistöitä tehdään monin paikoin myös Kembaanan varrella.

Myös satama-alueella jo viime vuonna aloitetut kaukolämpöverkon laajennustyöt jatkuvat elokuuhun. Alueen yritykset ovat ottaneet kaukolämmön ilolla vastaan vahvistaakseen hiilineutraaliustavoitteitaan.