Oulun Energian logo

Voimalaitos Laanilassa.

Oulun Energia lahjoittaa Ukrainaan kaksi varavoimageneraattoria

06.02.2023 / Päivitetty viimeksi 01.03.2023 12.57

Venäjän Ukrainaa vastaan käymän sodan seurauksena yli puolet Ukrainan sähköverkosta on vaurioitunut tai tuhoutunut. Yli 10 miljoonaa ukrainalaista on jäänyt ilman sähköä.

Tämän seurauksena Euroopan parlamentti ja Eurocities, Euroopan yli 200 suurimman kaupungin verkosto, ovat yhdessä käynnistäneet Generators of Hope -kampanjan. Kampanja kehottaa kaupunkeja lahjoittamaan sähkögeneraattoreita ja muuntajia auttamaan ukrainalaisia ​​selviytymään tulevasta ankarasta talvesta. Lahjoitetut generaattorit pitävät keskeisiä tiloja toiminnassa kuten sairaaloita, kouluja, vesihuoltolaitoksia ja hätäkeskuksia.

Oulun Energia haluaa ilmaista tukensa Ukrainalle lahjoittamalla kaksi varavoimageneraattoria polttoainesäiliöineen ja varaosapaketteineen. Edellisen kerran Oulun Energia tuki Ukrainaa lahjoittamalla kaukolämpöverkon korjaamisen tarkoitetun avustuspaketin. Laitteet kuljetaan yhteen kolmesta EU:n pisteistä Ukrainassa. Ukraina tekee sen jälkeen päätöksen, että missä päin maata niitä eniten tarvitaan.

Oulun Energia on erittäin tyytyväinen, että voi jälleen tukea Ukrainaa ja auttaa heitä uudelleen rakentamaan elintärkeää infrastruktuuria.