Oulun Energian logo

Lapset uimassa ja saunassa Kaukon päivänä.

Oulun Energia tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn uimahalleihin Kaukon päivänä 3.3.2023

16.02.2023 / Päivitetty viimeksi 08.05.2023 10.29

Kaukolämmön valtakunnallisena nimikkopäivänä, Kaukon päivänä, Oulun Energia järjestää maksuttoman sauna- ja uintipäivän Raksilan, Raatin ja Vesi-Jatulin uimahalleissa.

Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan Oulussa neljättä kertaa. Oulun Energia haluaa tapahtuman avulla tukea alueellista hyvinvointia sekä nostaa esiin paikallista ja vastuullista energiaosaamistaan.

Oulun Energian vastuullisuustyötä tehdään ympäristön ja alueellisen elinvoiman lisäksi paikallisten ihmisten hyvinvoinnin edistämisessä, jota myös uinti- ja saunapäivä edustaa. Kaukon päivänä Oulun Energia haluaakin liikuttaa oululaisia, tuottaa iloa sekä mahdollistaa kaikille vapaan pääsyn uimahalleihin.

Energiansäästö on teemana edelleen tärkeä ja tapahtuman avulla muistutetaankin myös pienten arkisten tekojen merkityksestä Oulun alueen energiakuorman pienentymiseen.

”Olemme koko lämmityskauden ajan nostaneet esiin energiansäästötoimenpiteiden merkitystä ja yksi keskeisistä teemoista on ollut saunan energiatehokas käyttö. Kaukon päivänä jo valmiiksi lämmitetyssä saunassa käynti on pieni, mutta merkittävä teko alueemme sähkön ja lämmön käytön vähentymisessä”, muistuttaa Oulun Energian energiapalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Kantola.

Kaukolämpö on merkittävä osa Oulun Energia -konsernissa vuonna 2030 saavutettavaa hiilineutraaliutta. Hiilineutraalin kaukolämmön piirissä olevien asiakkaidemme käyttämä kaukolämpö tuotetaankin jo nyt kokonaisuudessaan uusiutuvilla energianlähteillä ja hukkalämmöllä.

Uimahallit Kaukon päivän tapahtumaan tarjoaa Oulun kaupungin liikuntapalvelut.

”Kampanjapäivä järjestetään nyt neljättä kertaa ja asiakkaat ovat olleet joka vuosi tästä positiivisesti yllättyneitä. On ilahduttavaa, että Oulun Energia haluaa tarjota Kaukon päivänä kuntalaisille maksuttoman uinti- ja saunomismahdollisuuden. Kampanjapäivänä pidämme uimahalleissa kaikki saunat päällä, toteaa Oulun kaupungin liikuntajohtaja Niina Epäilys.”

Uiminen on maksutonta Kaukon päivänä 3.3. seuraavissa uimahalleissa: