Kimmo Alatulkkila

Kimmo Alatulkkila vastaa kaukolämpöverkon ja voimalaitosten kunnossapidosta sekä kaukolämmön jakelusta Oulun alueella. Katse on vahvasti tulevaisuuden energiaratkaisujen kehittämisessä, kuten kaukolämpöverkon mahdollistaman alustatalouden hyödyntämisessä. Tämä unohtamatta lämmönjakelun häiriöttömyyden turvaamista ja varautumista häiriötilanteisiin. Vapaa-aika kuluu perheen ja harrastusten parissa.

Kirjoittajan blogit

50 vuotta kaukolämpöä Oulussa – kaukolämpö valtaa kaupungin

Oulun kaukolämpötoiminta alkoi vuonna 1969 ja lähti laajenemaan nopeasti. Kaukolämpö oli jo vuosikymmeniä sitten kysytty ja kilpailukykyinen lämmitysmuoto. Lue blogisarjan ensimmäinen osa tästä .

Palataan hetkeksi 1970-luvulle. Kaukolämpöön liitettiin eri alueita ympäri Oulua: liitettävälle alueelle rakennettiin verkon osa ja asennettiin siirrettävä lämpökeskus. Tämän jälkeen asiakkaat liitettiin verkkoon ja asiakkaiden tilat varustettiin mittaus- ja lämmönjakokeskuksilla. Lopulta lämpökeskus käynnistettiin, josta alkoi lämmönjakelu – näin kaukolämpö levisi joka...

50 vuotta kaukolämpöä Oulussa

Oulun Energian kaukolämpöosasto perustettiin vuonna 1969, 50 vuotta sitten. Alkuvaiheessa kaukolämpöverkko oli vain kilometrin mittainen.

Kaukolämpötoiminnan alku oli vaatimaton, ja 50 vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Toiminta alkoi kuitenkin laajeta lupaavasti jo ensimmäisten vuosien aikana. Kaukolämpötoiminta aloitettiin Oulussa rakentamalla Myllytullin lämpökeskus, joka oli ensimmäinen kiinteä lämpökeskus ja jota käytettiin kymmeniä vuosia. Tätä ennen lämmitys hoidettiin kahdella siirrettävällä lämpökeskuksella. Verkostoa rakennettiin Kasarmintien toimipaikasta...