Juha Niemelä

Juha Niemelä on yksityisten sähköverkkojen asiantuntija. Hän toimii yritysasiakkaiden apuna erityisesti muuntamojen  palveluratkaisuissa sekä huollon ja kunnossapidon tarpeissa. Juhan erityisosaamisalaan kuuluvat myös sähkön ja valaistuksen tilapäisratkaisut, kuten vuokramuuntamot ja -valaistukset. Juhan työura Oulun Energiassa alkoi jo vuonna 1997 asentajaharjoittelijana, joten myyntityön lisäksi häneltä löytyy myös perustavanlaatuista käytännön osaamista.

Kirjoittajan blogit

Mistä tietää, että kiinteistön sähkölaitteet ovat huollon tarpeessa?

Tukesin mukaan Suomessa syttyy vuosittain noin 1000 sähkön aiheuttamaa rakennuspaloa. Tyypillisimmin palot johtuvat sähkölaitteen epätavallisesta toiminnasta, huonoista johdinten liitoksista, sähkölaitteiston vierasesineestä tai pölystä ja kosteudesta.

Kiinteistöjen sähköasennukset ja -laitteistot vaativat huoltoa ja kunnossapitoa kuten kaikki muukin tekniikka. Asennusten ja laitteiden kuntoa on tarkkailtava, jotta havaitut puutteet voidaan korjata riittävän nopeasti. Asiakas voi jonkin verran ennakoida sähkölaitteiden huollon tarvetta ja vaikuttaa itse siihen,...