Oulun Energian logo

Tomi Honkala on Oulun Energian uusi lämpöpalvelujohtaja

Tomi Honkala luotsaa Oulun Energian lämpöpalveluita energiamurroksen keskellä

04.09.2023

Oulun Energian uutena lämpöpalvelujohtajana ja noin 50 työntekijän esihenkilönä aloitti elokuussa Tomi Honkala. Lämpöpalveluiden kapulanvaihto tuli ajankohtaiseksi, kun palvelualuetta aiemmin vetänyt Kimmo Alatulkkila siirtyi konsernin energiapalveluiden kehitysjohtajaksi.

Maailmanmatkaaja palasi edistämään kotiseutunsa kehittymistä

Tomi Honkala on kotoisin Oulusta ja valmistunut konetekniikan diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta. Työ Valmetilla vei Tomin mukanaan vuosiksi ulkomaille muun muassa Japaniin ja Kiinaan. Ulkomaan vuosilta Tomille karttui vahva kokemus teollisista projekteista ja -myynnistä sekä huoltoliiketoiminnan, myynnin ja tuotehallinnan johtamisesta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Kotikaupunkiinsa Ouluun hän palasi vuonna 2017 biojalostusteknologiayritys Chempolis Oy:n toimitusjohtajaksi.

Työyhteyksiensä kautta hän on ollut viime vuosina tekemisissä myös Oulun Energian kanssa. Silloin syntyi hyvä ensivaikutelma yrityksestä ja myöhemmin kipinä siitä, että ehkä yhdellä Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä voisi olla hänelle työuran kannalta annettavaa.

”Olin todella innoissani mahdollisuudesta hakea töihin Oulun Energialle mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa olevan palvelualueen johtajaksi. Lämpöpalveluissa tehdään tärkeää työtä kaukolämmön ja muiden älykkäiden energiaratkaisuiden eteen”, Tomi kertoo.

Lämpöpalvelut kehittyvät yhteiskunnan mukana

Energiamurroksen eli yhteiskunnan sähköistymisen ja kestävämmän energiajärjestelmän rakentamisen hän näkee positiivisena haasteena. Se tarkoittaa Oulun Energian lämpöpalveluiden kannalta kaupunkilaisten yhteisen ekosysteemin kehittämistä entistä tehokkaammaksi ja monipuolisemmaksi kokonaisuudeksi.

Oulun Energian hiilineutraaliustavoitetta Tomi pitää tärkeänä arvovalintana ja kehitystyötä määrittävänä tekijänä. Sen myötä lämpöpalveluissa keskitytään tulevina vuosina merkittävästi energiaratkaisuihin, joilla lämpöä voidaan tuottaa entistä puhtaammin:

”Oulun Energia rakentaa jo ensimmäistä Laanilan voimalaitosalueelle, jonka avulla voimme tuottaa lämpöä vähäpäästöisemmin. Käytännössä sähkökattilalla lämmitetään vettä vähän kuten vedenkeittimellä ja sen tuottama lämpö saadaan talteen kaukolämpöverkkoon. Sähkökattilalla tuotettu lämpö ei siten perustu polttoon, eikä siinä tarvita fossiilisia polttoaineita.”

Motivointi ja vuorovaikutus siivittävät parempiin tuloksiin

Johtajana Tomi haluaa olla helposti lähestyttävä, aikaansaava ja motivoiva niin omalle tiimilleen, koko työyhteisölle kuin asiakkaillekin:

”Esihenkilönä tahdon selvittää johdon tahtotilan, kuunnella tiimiläisten mielipiteitä ja tehdä päätökset hyvin perustellen. Koen että mikäli tiimini onnistuu, niin minäkin olen onnistunut.”

Vapaa-ajallakaan Tomi ei malta täysin pysähtyä, vaan moottoripyöräily ja -kelkkailu, metsästys sekä muut liikunnalliset aktiviteetit pitävät sopivasti kiireisenä.

Tutustu tarkemmin lämpöpalveluiden toimintaan ja palveluihin tästä.