Oulun Energian logo

Kiiteistöpäällikkö Jon Åström KuntoHukassa.
Liikuntakeskus Hukan kiinteistöpäällikkö Jon Åström.

Hukka luottaa OE360-Mestariin kiinteistöjen energian hallinnassa

OE360 on Oulun Energian uusi kiinteistöjen omistajille sekä asunto-osakeyhtiöille kehitetty automatiikkaan perustuva energian hallinta työkalu, jonka avulla kiinteistöistä syntyvien kulujen ja päästöjen seuranta, raportointi ja pienentäminen sujuvat vaivattomasti. Oululainen liikuntakeskus Hukka on ottanut OE360-palvelun käyttöönsä reilu vuosi sitten.

Hukka liikuttanut oululaisia jo yli 40 vuoden ajan. Hukka koostuu kolmesta kiinteistöstä, noin 10 000 neliömetrin liikuntakeskuksesta Isokadulla sekä pienemmistä Alppilan ja Rotuaarin Hukka Xpresseistä. Hukka tarjoaa jäsenilleen kaupungin laajimmat liikkumismahdollisuudet ryhmäliikuntatunneista tapahtumiin, palloilusta kuntosaliin sekä valmennuksista virtuaalitunteihin. Isoissa ja monipuolisissa tiloissa on huomioitava lukuisia seikkoja energian kulutuksen kannalta. 

Viimeisen seitsemän vuoden ajan Hukan kiinteistöpäällikkönä on toiminut Jon Åström. Åströmin vastuualue on laaja, hän vastaa Hukan kiinteistöjen ylläpidosta, suunnittelusta ja turvallisuudesta. Myös kiinteistöhuolto, vuokraustoiminta sekä kiinteistöön liittyvät sopimukset muun muassa energiapalvelut löytyvät kiinteistöpäällikön työpöydältä.  

Åström on käyttänyt OE360-mestaria nyt reilun vuoden ajan. Hän kertoo palvelun olevan selkeä ja helppokäyttöinen. 

”OE360-palvelusta saan tarvittavat faktat kiinteistön veden, sähkön ja lämmön kulutuksesta. Kulutus näkyy datana konkreettisesti, eikä mitään jää arvailujen varaan. OE360-palvelu on myös helpottanut esimerkiksi kulutustietojen esittämistä.” 

isokadun-hukka-1200x628px.jpg

Hukassa energiankulutus on monipuolista

Isokadun Hukassa vierailee päivittäin noin 800 jäsentä. Viikkotasolla määrä nousee yli 5500 liikkujaan. Jäsenet kuluttavat energiaansa monipuolisesti pallopelikentillä, ryhmäliikuntatunneilla tai kuntosalilla, mutta myös kiinteistössä kuluu energiaa moniin eri lähteisiin.

Åström kertoo, että vuorokausitasolla Hukan kulutuspiikit osuvat klo 16–20 väliselle ajalle lämpimän veden, eli suihkujen, kulutuksen kasvun vuoksi. Myös saunat ovat suuressa suosiossa Hukassa, mikä lisää energiankulutusta. Talvisin lämmön kulutus luonnollisesti kasvaa, ja kesäkaudella valaistuksen energiankulutus laskee, erityisesti pallopelaajien siirtyessä ulkokentille.  

Energia on merkittävä kuluerä Hukassa kiinteistöjen koon vuoksi. Kaikki mahdollinen säästö on sekä taloudellinen että ekologinen vastuu yritykselle. Energiakriisin aikaan Hukassa laadittiin tarkat varautumis- ja toimintasuunnitelmat. Tilanne ei kuitenkaan onneksi kehittynyt sellaiseksi, että suunnitelmia olisi jouduttu käyttämään ja esimerkiksi suosittua saunaa sulkemaan.  

hukka-kuntopyorat-1200x628px.jpg

OE360-palvelun avulla Åströmin on helppoa seurata Hukan energian hallintaa energiatalkoiden tuloksia

Hukassa energiankulutusta seurataan tarkasti ja erilaisia energiaremontteja tehdään jatkuvasti. Åström kertoo, että esimerkiksi tenniskenttien vanhat loisteputkilamput vaihdettiin vastikään energiatehokkaampiin led-lamppuihin.

Remontin ansiosta lamppujen määrää pystyttiin vähentämään jokaisen tenniskentän neljästäkymmenestä loistevaloista kahteentoista led-valaisimeen, mikä pienentää kokonaiskulutusta huomattavasti. Samaan aikaan kenttien valoteho nelinkertaistui. Myös suureen Kuntohukkaan vaihdettiin energiatehokkaammat Greenled-lamput kuluneen kesän aikana. Energiaremontit ovat näkyneet heti OE360-palvelussa kulutuksen käyrissä. 

Energian käytön optimoinnissa ja fiksussa energiankulutuksessa on osallistettu myös Hukan jäseniä. Pallopelikenttien reunoilta löytyy esimerkiksi omat valokatkaisimet jokaiselle kentälle, jotta tyhjiä kenttiä ei valaista eikä energiaa kulu turhaan.  

”Jäseniltä saadun palautteen perusteella tietoisuus energian ja veden kulutuksesta ovat hyvällä tasolla. Erilaisia energian optimointikeinoja myös ”markkinoidaan” somekanavissamme ja uutiskirjeiden kautta”, Åström toteaa.  

energiatalkoot-hukka-1200x628px.jpg

error

Åströmin TOP 3 OE360-Mestarista

  •  Kokonaiskuva energian kulutuksesta 
  •  Säästötoimenpiteiden seuranta 
  •  Säästökohteiden tunnistaminen 

OE360-palvelun hyödyt

Pysy ajan tasalla kiinteistösi energiankulutuksesta

  • OE360-palvelu koostaa kätevästi yhteen paikkaan energian kulutus-, kustannus- ja päästötiedot selkeäksi raportiksi.
  • Raportista saatu tieto paljastaa mahdolliset energiasyöpöt, helpottaa tarvittavien energiatehokkuustoimenpiteiden suunnittelua sekä vapauttaa aikaa toimenpiteiden toteutukselle.

Pienennä kiinteistösi hiilijalanjälkeä

  • Säästää ympäristöä ja rahaa – OE360-palvelusta näet syntyneiden päästöjen määrän ja energiakustannukset.
  • Energiankulutuksen optimoinnin myötä energiakustannukset laskevat ja päästöjä syntyy vähemmän.

Tee kuukausiraportoinnistasi helpompaa

  • Palvelu automatisoi rutiinitöitä, tehostaa toimintaa ja säästää aikaa.
  • Ajantasaisesta tiedosta on hyötyä esimerkiksi kulujen, investointien ja energiakulutuksen optimoinnin suunnittelussa.
  • Auttaa ennakoimaan kuluja ja laatimaan budjetin kulutus- ja kustannustietojen pohjalta.
Mestar OE360-palvelupaketti.

Mestari: aktiiviseen energianhallintaan

Mestari sisältää monipuoliset työkalut hälytysten seurantaan, toimenpiteiden ja kulutuskommenttien hallinnointiin sekä tavoitteiden asettamiseen ja seurantaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!