Vihreä sähkö

Vihreävirta on puhdasta energiaa suomalaisesta luonnosta. Voit valita sähkösi tuotantotavan itse: valitse puu ja vesi, tuuli ja aurinko!

Vihreävirta tuotetaan vesivoimalla Oulujoen Merikosken voimalaitoksessa, Kokemäenjoen Kolsin voimalaitoksessa sekä Kymijoen Koivukosken, Korkeakosken, Myllykosken ja Vuolenkosken voimalaitoksissa sekä polttamalla puuta sähkön ja lämmön yhteistuotannossa Toppilan voimalaitoksessa Oulussa.

Jos valitset Vihreävirtasi tuotantotavaksi tuulen, sopimuksesi sähkö tuotetaan muun muassa Tornion Röyttässä, Vaasan Torkkolassa ja Ilmajoen Santavuoressa sijaitsevissa tuulivoimapuistoissa.

Auringolla tuotettu Vihreävirta on peräisin Toppilan voimalaitoksen eteläseinälle rakennetusta aurinkovoimalasta sekä useista pienemistä aurinkovoimaloista, joiden omistajat myyvät omasta käytöstään ylijäävän aurinkosähkönsä meille.

Uusiutuvasti ja puhtaasti tuotettua sähköä

  • Joustava. Voit valita Vihreävirta-sopimuksen sähkön tuotantotavan itse.
  • Uusiutuva. Käyttämäsi vihreä sähkö on tuotettu 100 prosenttisesti uusiutuvasti.
  • Ympäristöystävällinen. Vaikutat siihen miten sähkö tuotetaan Suomessa tänään ja tulevaisuudessa
  • Varmasti vihreää. DNV GL on varmentanut Oulu Energian uusiutuvilla polttoaineilla tuotetun ja hankitun vihreän sähkön mittaus-, laskenta- ja seurantamenettelyt.
  • Avainlipputuote. Se kertoo, että Vihreävirta on suomalaista sähköä. Avainlipputuotteen ostamalla teet hyvän valinnan, josta on hyötyä niin sinulle kuin koko Suomelle. Lue lisää avainlipusta osoitteessa www.avainlippu.fi.