Puhujaesittelyt

Risto LinturiRISTO LINTURI
Tulevaisuudentutkija, visionääri ja teknologia-asiantuntija, Sovelto Oyj

Risto Linturi on visionääri ja kansainvälisesti tunnettu teknologian futurologi, jonka erityisalaansa ovat strategiset radikaalit innovaatiot. Hän on pitänyt näkemyksellisiä puheita ympäri maailmaa ja vuonna 2007 hänet kutsuttiin UNESCOn korkean tason asiantuntijaryhmään. Linturi on työskennellyt kouluttajana ja konsulttina sekä toiminut monissa teknologiayhtiöiden hallituksissa. Hän on osallistunut moniin tulevaisuutta arvioiviin tutkimuksiin ja kirjoittanut useita raportteja, mm. eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan raportin Suomen sata uutta mahdollisuutta: Radikaalit teknologiset ratkaisut. Nykyään hän toimii muutosjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana Sovelto Oyj:ssä.


ANTTI HILTUNEN
Valaistussuunnittelija, Lighting Design Collective Oy

Kansainvälisen Lighting Design Collectiven projektivastaava Antti Hiltunen valottaa esityksessään suunnittelutoimiston ajatusmaailmaa esimerkkien kautta. Antin lähestymistapa valoon viestinnän ja ilmaisun välineenä avaa näkökulmia perinteiseen rakentamiseen ja suunnitteluun. Antilla on valaistussuunnittelijan koulutuksen lisäksi 10 vuoden kokemus arkkitehtonisen valaistuksen parissa ja hän on ollut mukana monissa palkituissa valaistus- ja rakennushankkeissa.


   SAKARI HATAKKA
   Ylitarkastaja, sähkö- ja hissiturvallisuus, Tukes

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Tukes on useiden hallinnonalojen alueella toimiva monialainen viranomainen, jonka ydintehtäviä ovat lainsäädäntöön liittyvä valvonta, neuvonta ja viestintä. Sakari Hatakka toimii Tukesin Teollisuusyksikön Sähkölaitteistot ryhmässä. Hänen työtehtävät ylitarkastajana liittyvät laajasti sähköjärjestelmien ja hissien turvallisuuteen; asentamiseen, käyttöön ja tarkastamiseen. Hatakka tutkii sähkölaitteistot ryhmässä myös sähkö- ja hissitoimialalla tapahtuneita vakavia onnettomuuksia.

 


   JARI HEIKKILÄ
   Kaupunginarkkitehti, Oulun kaupunki

Jari on valmistunut arkkitehdiksi Oulun yliopistosta vuonna 1982 ja tekniikan tohtoriksi vuonna 1996 sekä hän toimii arkkitehtuurin tiedekunnan dosenttina. Aiemmin työurallaan Jari on työskennellyt oululaisissa arkkitehtitoimistoissa sekä opettanut Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnassa vuodesta 1988 alkaen. Vuodesta 2007 lähtien Jari on toiminut Oulun kaupunginarkkitehtina. Nykyisessä työssään hän vastaa kaupunkikuvan valvonnasta ja toimii mm. kaupunkikuvatyöryhmän puheenjohtajana.


  LEENA KAANAA
  Valaistussuunnittelun tiimipäällikkö, WSP Finland Oy

Leena Kaanaan erikoisalaa ovat kaupunkialueen valaistuksen suunnittelu yksittäisistä kohteista aina koko kaupungin käsittäviin valaistuksen strategisiin suunnitelmiin asti. Hän on ollut mukana monialaisissa haastavissa kaupunki- ja infraprojekteissa, jotka ovat antaneet laajan ymmärryksen vuorovaikutuksen, yhteistyön ja eri osa-alueiden yhteensovittamisen tärkeydestä. Kaanaa on pitänyt uransa aikana inspiroivia esitelmiä mm. kansainvälisissä IALD EnLighten Europe 2016 ja Professional Lighting Design Convention 2013 -tapahtumissa sekä Suomen Valoteknillisen Seuran järjestämissä koulutuksissa vuosina 2013-2017. Kaanaa valittiin kansainvälisen valaistusjärjestö CIE:n div.5 jäseneksi vuonna 2015.


  EERO MOILANEN
  DI, Osakas, Vison Oy

Hukka (arvoa tuottamaton tekeminen) on vihollinen numero 1. Hukkajahtia Eero on harrastanut yhdessä asiakkaiden kanssa Vison Oy:n palveluksessa vuodesta 2013. Luottamukselle luodaan pohjaa yhteistoiminnallisilla yhdessä tekemisen muodoilla ja taidoilla. Näiden asioiden parissa Eero on toiminut yhtenä tekijänä ja kokijana yhdessä asiakkaiden kanssa. Eerolla on kokemusta ja näyttöjä muutosjohtamisesta aikaisemmissa työtehtävissä. Hänellä on toimitusjohtajan tausta ja hän on toiminut pitkään erilaisissa esimiestehtävissä. Hänen erityistä osaamisaluettaan on prosessien virtaviivaistaminen (hukan eliminointi). Eero on valmistunut diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta vuonna 2001. Vapaalla hän liikkuu hitaasti ja pitkään eli on kiinnostunut monipuolisesti erilaisista ultramatkoista.


       FINN EEG PETERSEN
       Tuotemarkkinointipäällikkö, Tie- ja katuvalaistus

Tanskalaisella Finn Eeg Petersenillä on yli 25 vuoden kokemus valaistuksen alalta.  Ennen Philipsiä, Finn on työskennellyt mm. Louis Poulsenilla vastuullisissa tehtävissä. Philipsillä hän on aloittanut työskentelyn vuoden 2017 alussa, jossa hän toimii tuotemarkkinointipäällikkönä ja vastaa Pohjoismaiden tie- ja katuvalaistuksesta.


   SAMULI RASINMÄKI
   Valaistuksen markkinointipäällikkö, SLO

Rasinmäki työskentelee valaistuksen markkinointipäällikkönä Suomen johtavassa sähkötarviketukkuliikkeessä SLO:ssa. Hän on työskennellyt tukkukanavassa 7 vuotta, joista viimeiset 5 vuotta hän on toiminut valaistuksen tuotehallinnan tehtävissä. SLO:n ollessa Suomen suurin ammattipuolen valaistustoimija, on Samulilla todellinen näköalapaikka Suomen valaistuksen tilasta. Rasinmäki tapaa Euroopan kollegoitaan neljästi vuodessa ja koko maailman kollegoitaan kerran vuodessa, jolloin Samuli saa ensimmäisten joukossa tietoa valaistuksen markkinoista sekä teknologian kehityksestä. Rasinmäki toimii myös Suomen Valoteknillisen Seuran hallituksen varajäsenenä.


    JARKKO VIRTANEN
    Sähköjärjestelmien asiantuntija, Kemijoki Oy

Virtanen on valmistunut Tampereen teknillisestä yliopistosta sähkötekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 2015. Hän on työskennellyt aiemmin urallaan metalliteollisuuden parissa sekä vuorotyönjohtajana esimiestehtävissä. Nykyisin hän toimii sähköjärjestelmien asiantuntijana Kemijoki Oy:ssä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. voimalaitoksien sähköjärjestelmäuusintojen esisuunnittelua, asennusvalvontaa ja projektien hallintaa sekä myös sähkönsiirto- ja verkkosopimuksien hallintaa. Esityksessään Jarkko tulee kertomaan Kemijoki Oy:n voimalaitoskohteiden tarpeista ja haasteista sekä Kemijoen ja Oulun Energia Urakointi Oy:n toteuttamasta aluevalaistusprojektista Pirttikoskella.