Uusia aurinkovoimaloita Kemiin ja Tornioon

13.08.2015 - 15:25

Aurinkovoimaloiden määrä kasvaa Pohjois-Suomessa. Viimeisimpänä Oulun Energia on toimittanut ja asentanut aurinkovoimalat Kemin Energialle ja Tornion Energialle.

Pohjoisen energiayhtiöt siirtyivät aurinkosähköaikaan elokuun alussa. Ensimmäisenä verkkoon kytkettiin 4.8. Tornion Energian 23 kilowatin aurinkovoimala. Paria päivää myöhemmin, 7.8., valmistui myös Kemin 30 kilowatin voimala. Investoinneilla yhtiöt hakevat käytännön kokemusta järjestelmien rakentamisesta ja käytöstä.

Tornion aurinkovoimala tuottaa sähköä kiinteistöön

Tornion Energian hieman vajaasta sadasta aurinkopaneelista koostuva voimala on asennettu yhtiön toimitalon katolle. Aurinkovoimala kattaa kiinteistön koko kesäajan sähkönkulutuksen.

Tornion Energian aurinkovoimala

Kemin aurinkovoimala osallistuu kaukolämmön tuotantoon

120 aurinkopaneelista koostuva Kemin Energian aurinkovoimala on rakennettu Karjalahden lämpökeskuksen polttoainevaraston katolle. Aurinkovoimalan tuottama sähkö osallistuu kaukolämmön tuotantoon pyörittämällä lämpökeskuksen puhaltimia ja pumppuja.

Kemin Energian aurinkovoimala

 

Asiantuntijamme ovat koonneet aurinkovoimalaoppaaseen tärkeää tietoa aurinkopaneelien hankintaan liittyen yrityskohteissa.

Tilaa maksuton aurinko-opas tästä!