MTK:n jäsenille etua aurinkosähköjärjestelmän hankintaan

16.01.2018 - 12:38

MTK ja Lähienergialiitto lanseerasivat 16.1.2018 uuden verkkoon kytkettyjen aurinkosähköjärjestelmien hankintaan tähtäävän jäsenedun. Suomessa maatiloista aurinkosähköä tuottaa toistaiseksi alle 1 %, joten laajentamisen potentiaali on merkittävä.

Uutta jäsenetua tarjoaa yhdeksän eri yritystä Oulun Energia mukaan lukien, joista MTK:n jäsenet voivat valita omalle tilalleen sopivimman. Kaikki jäsenedun tarjoajat ovat Lähienergialiiton jäsenyrityksiä, ja ne muodostavat yhdessä yli 60 % aurinkosähkötoimialan liikevaihdosta.

Jäsenedun saa verkkoon kytkettäviin aurinkosähköjärjestelmiin. Maatiloilla aurinkopaneeleita voi asentaa esimerkiksi seinään, kattoon tai maa-asennuksena.

MTK kannustaa aurinkosähkön käyttöön maatiloilla, koska asia nähdään tärkeänä ja kehittyvänä. Uusiutuvalla energialla päästään pienempiin päästöihin, ja tilan energiaomavaraisuutta sekä -tehokkuutta on mahdollista kehittää samalla. Se mitä viimekädessä haetaan, on kustannussäästöt ja parempi talous maatiloille tulevaisuudessa, kertoi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila jäsenedun lanseeraustilaisuudessa 16.1.2018 Helsingissä.

Lue lisää jäsenedusta MTK:n sivuilta


Kaikki uutiset