Merikosken voimalaitoksella ohijuoksutus keskiviikkona 9.8.

07.08.2017 - 10:30

Oulun Energian Merikosken voimalaitoksella ohijuoksutetaan vettä keskiviikkona 9.8. noin klo 8-16. Juoksutus liittyy varavoimakoneen testaukseen, jonka aikana vesi on ohjattava patoluukkujen kautta voimalaitoksen ohi. 

Varavoimakoneen toiminta testataan todellista häiriötilannetta vastaavissa olosuhteissa. Koestus aloitetaan noin klo 8 ja pisimmillään se, kuten myös veden juoksutus, kestää klo 16:een.

”Koestamisen ajaksi erotamme voimalaitoksen sähköverkosta. Tämän takia vettä ei voida ohjata voimalaitokseen”, kehityspäällikkö Heikki Harju-Autti Oulun Energiasta kertoo.

Kosken kuohut kiinnostavat - kalatien tarkkailuhuone avoinna 10.-11.8.

Merikosken kuohut keräävät yleensä runsaasti yleisöä paikalle. Pauhaavaa koskea on kuitenkin syytä seurata turvallisen etäisyyden päästä ja kulkea vain sallituilla kulkureiteillä. Ohijuoksutustarve pyritään minimoimaan, mutta veden virtaus patoluukkujen alla vanhassa uomassa voi olla erittäin voimakas. Patoluukkujen avautumisesta varoittaa hälytysääni.

Oulun Energian laatu- ja ympäristöjohtaja Tarja Väyrynen uskoo, että kova virta houkuttelee myös lohia nousemaan kalatietä pitkin. Kalatien tarkkailuhuone pidetään yleisölle avoimena torstaina 10.8. ja perjantaina 11.8. klo 10­–14. Tarkkailuhuone sijaitsee kalatien yläpäässä Lasaretinsaaressa, Patosillan kupeessa.

Merikosken kuohut elokuussa 2012
Merikosken kuohut elokuussa 2012.


Kaikki uutiset