Kesä Oulun Energialla — lue Vilman kesäharjoittelusta!

01.02.2019 - 14:32

Vilma

Opiskelen konetekniikkaa Oulun yliopistossa kolmatta vuotta. Olin kesätöissä Oulun Energialla konekunnossapidon LVI-harjoittelijana toukokuusta elokuuhun. Kiinnostuin kesätyöpaikasta Oulun Energialla kaverien kehuttua paikkaa ja koska Oulun Energia tarjosi oman alan töitä.

Mikä sai kiinnostumaan Oulun Energiasta kesätyöpaikkana?

Kavereitani oli viime vuonna töissä Oulun Energialla, ja he kehuivat paikkaa. On myös mukava viettää kesä Oulussa, ja kesätyöpaikka sijaitsee lähellä kotia. Oulun Energia myös tarjosi oman alan töitä. Yliopistolla silmään osuivat rekrytointijulisteet, joista löysi kiinnostavat työpaikat ja oikeat yhteystiedot.

Mitä työnkuvasi pitää sisällään?

Vaihdamme erilaisia koneiden suodattimia ja kuljetamme näytteitä, kuten kattilavesinäytteitä, laboratorioon ja sieltä pois. Lisäksi tulee päivittäisiä kiireellisiä hommia, jos tarvitaan apua jossain. Revision aikana tehdään kunnossapidon töitä. Kunnossapidon tehtävät ovat lähinnä sisäisiä LVI-töitä Toppilassa, joskus olen käynyt myös lämpövoimaloilla.

Mikä on ollut parasta ja mikä haastavinta?

Parasta on se, kun saa itse tehdä. Lisäksi täällä on hyvä työilmapiiri ja uskaltaa itse kokeilla eri asioita. Aina perehdytetään hyvin töihin ja opastetaan. Jos jokin asia jännittää, esimerkiksi isojen kattiloiden lähellä työskentely, sitä ei ole pakko tehdä. Aina mennään turvallisuus edellä. Haastavinta itselle ovat olleet korkeat paikat ja ongelmanratkaisutilanteet, kun ei heti keksi, miksi jokin laite ei toimi. Silloin ongelmaa on saanut pähkäillä ammattilaisen kanssa.

Oletko päässyt hyödyntämään koulutustaustaasi kesätöiden aikana?

Tosi paljon! Tässä työssä näkee, miten koneet toimivat, mikä taas auttaa esimerkiksi koneensuunnittelun kursseilla. Ikään kuin ymmärtää homman käytännön tasolla. Tänä kesänä olen tutustunut energiantuotannon laitteisiin ja siihen, miten koko voimalaitos toimii.

Mitä sanoisit henkilölle, jota kiinnostaa kesätyöt Oulun Energialla?

Hakekaa. Soitelkaa, olkaa kiinnostuneita, kysykää. Koulusta et välttämättä saa sitä käytännön kokemusta, jonka saa kesätöistä. Hae sellaisiin töihin, joissa pääset tutustumaan laitteisiin, eli niin kutsuttuihin lapiohommiinkin.

Lue lisää ja jätä hakemus!


Kaikki uutiset