Kesä Oulun Energialla — lue Aleksin kesäharjoittelusta!

08.02.2019 - 10:11

Aleksi

Aloitin opinnot Oulun ammattikorkeakoulussa 2014 ja valmistuin energiatekniikan insinööriksi keväällä 2018. Samana keväänä hain Oulun yliopistoon prosessitekniikan maisteriohjelmaan, jossa aloitin opiskelut syksyllä. Lähdin opiskelemaan lisää, jotta saisin tulevaisuudessa mahdollisuuksia monipuolisempiin työtehtäviin. Oulun yliopiston opintotarjonnasta prosessitekniikka kiinnosti eniten ja se sopi parhaiten yhteen aiemman amk-koulutuksen kanssa.

Miten alun perin kiinnostuit Oulun Energiasta työpaikkana ja kauanko olet ollut töissä Oulun Energialla?

Aloitin kesätöissä 2016 toisen opiskeluvuoden jälkeen. Kiinnostuin silloin aurinkosähköjärjestelmien projekti- ja myyntitehtävistä, sillä olen ollut myyntitehtävissä myös aikaisemmissa työpaikoissa ja aurinkoenergia nousevana trendinä kiinnosti.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä pääasiallisesti aurinkosähköjärjestelmien yritysmyyntiä ja jonkin verran projektitehtäviä. Mitoitan ja suunnittelen alustavasti kohteeseen sopivan aurinkojärjestelmän, sekä lasken tarjouksen projektista. Työskentelen paljon asiakasrajapinnassa, joten työni on hyvin vaihtelevaa.

Oletko päässyt hyödyntämään koulutustaustaasi töissäsi?

Koulussa olen oppinut työelämässä tarvittavaa ongelmanratkaisukykyä ja lisäksi olen oppinut käyttämään tarvittavia ohjelmistoja sujuvasti. Myös ensikosketus aurinkoenergiaan tuli koulun kautta, sillä perustiedot aurinkosähköjärjestelmistä sain Oulun ammattikorkeakoulusta.

Miten työn ja opiskelun yhdistäminen onnistuu?

Oulun Energia on mahdollistanut opiskelun ja tukenut sitä, sillä olen saanut käydä hyvin joustavasti töissä opintojen ohella.

Mitä sanoisit henkilölle, jota kiinnostaa kesätyöt Oulun Energialla?

Kannustan hakemaan Oulun Energialle, sillä tämän kokoisessa konsernissa verkosto on hyvin laaja, ja hyödyt siitä myös tulevaisuudessa. Konsernissamme on tarjolla hyvin monipuolisesti kesäharjoittelupaikkoja, joten kaikille varmasti löytyy se oma juttu!


Tutustu harjoittelupaikkoihin ja jätä hakemus!

 


Kaikki uutiset