Energiatalon aurinkovalo syttyi

26.11.2014 - 10:00

Valotaideteos ”Uusiutuva valo” syttyi vihdoin Oulun Energian Energiatalon ruutuikkunoihin Kasarmintielle keskiviikkona 26.11. Teoksen on suunnitellut ja ohjelmoinut siilinjärveläinen valosuunnittelija Ari Tiilikainen. Teos itsessään on pysyvä, mutta siihen voidaan ohjelmoida vaihtuvia teemoja. Ensimmäisenä julkistettu teema on nimeltään Aurinko -Wm2.

Teoksen oli tarkoitus olla Valoa Oulu! –valofestivaalin ensimmäisiä julkistuksia, mutta teoksen aurinkopaneelikomponentit olivat lähteneet Keski-Euroopasta väärässä rahdissa ja tulivat Suomeen viikon verran myöhässä. Tästä syystä asennus- ja ohjelmointitöihin ei päästy ja julkistus siirtyi tälle viikolle. Nyt aurinko loistaa Kasarmintien eteläpuolen ikkunoissa ja teos laajenee myöhemmin vielä pohjoispuolen ikkunoihin.

Ari Tiilikainen voitti Oulun Energian 125-vuotisjuhlavuoden merkeissä avatun valotaideteoskilpailun, jossa haettiin pysyviä valotaideteoksia Energiataloon sekä Merikosken voimalaitoksen lamellipatoon. Lamellipadon 125 metrin leveydelle ulottuva valotaideteos julkistetaan joulun alla vuoden pimeimpään aikaan kaikille avoimessa Valon juhlassa. Teosten asennuksista vastaa Oulun Energia Urakointi Oy.

Oulun Energia julkisti marraskuun alussa yhdessä Oulun sarjakuvaseuran kanssa goboprojektoreille suunnitellut teokset. Teoksista vastaavat nuoret sarjakuvantekijät Jussi Pylkäs, Aapo Kukko ja Anna-Kristiina Taivaloja. Kukin taiteilija on toteuttanut kolmen kuvan sarjan, jotka julkaistaan vuoron perään noin puolentoista kuukauden välein.