Design from Finland -merkki Oulun Energialle

16.01.2019 - 14:48

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Oulun Energialle Design from Finland -merkin. Olemme ensimmäinen energia-alan yhtiö, joka on saanut merkin käyttöoikeuden.

Merkki kertoo siitä, että sähkösopimustuotteemme on muotoiltu Suomessa ja että niiden muotoiluun on investoitu. Palvelumuotoilu tarkoittaa tuotteiden suunnittelua ja kehittämistä siten, että asiakas otetaan mukaan projektin keskiöön. Käyttäjälähtöisyys onkin merkin yksi keskeisimmistä kriteereistä. Muita ensisijaisia kriteerejä ovat palvelumuotoiluun investointi ja sen tuomat hyödyt palvelun tai tuotteen kilpailukyvylle.

Oulun Energian markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marika Ilmolan mukaan tuotetarjonta kaipasi uudistusta sen laajuuden vuoksi. Lisäksi asiakasymmärrys kasvoi projektin varrella huomattavasti:

”Teemme tuotteita ja palveluja asiakkaille, joten päätimme osallistaa asiakkaamme mukaan uusien tuotteiden ja palvelujen suunnittelemiseen. Etenimme vaihe vaiheelta erilaisten vaihtoehtojen kesken, testautimme mallit asiakkaillamme ja palasimme tuotekehityksen äärelle mukanamme asiakkaiden valtavan hienoja huomioita”, hän kertoo. Kehitystyö jatkuu yhä asiakkaiden palautetta kuunnellen.

Tunnettuja Design from Finland -merkin käyttäjiä ovat muun muassa Finlayson, Fiskars, Marimekko ja Pentik.


Kaikki uutiset