Biovoimalaitoksen työmaalla tapahtuu – 100 000 tehtyä työtuntia täynnä

11.03.2019 - 13:25

Biovoimalaitoksen rakentaminen etenee aikataulussa, ja viime viikolla työmaalla tuli täyteen 100 000 tehtyä työtuntia. Kuvissa esimakua biovoimalaitoksen mahtavista mittasuhteista ja urakan etenemisestä.

Viime viikon keskiviikkona työmaalle kuljetettiin palamisilman kostutin, jossa kattilaan menevän palamisilman kosteusprosenttia nostetaan lauhdevettä hyödyntämällä. Kostuttimen halkaisija on seitsemän metriä, korkeus vajaat 20 metriä ja painoa sillä on noin 40 tonnia.

Kostutin pystytettiin anturalleen sen saapumista seuraavana päivänä torstaina. Kostuttimen valmisti SSV-Tanks Saarijärveltä, ja se tuotiin lavettiautolla nelostietä pitkin Ouluun leveänä kuljetuksena. Liikenne pysäytettiin osissa siksi aikaa, kun kuljetinta ajettiin kohti Oulua.

Kuvissa näkyy palamisilman kostuttimen saapuminen työmaan portille lavettiauton kyydissä, pystytetty kostutin ja kaksi työntekijää kostuttimen vierellä sen koon havainnollistamiseksi. Viimeisessä kuvassa on kattilarakennuksen tasoja ja runkorakennetta sekä luvoja eli palamisilman esilämmittimiä.

Kuvat: Tommi Autio/Ramboll ja Samuli Korpela.

Lue lisää biovoimalaitoshankkeesta

 


Kaikki uutiset