Akuutit öljyntorjuntatyöt ovat päättyneet Toppilassa

20.06.2017 - 10:49

Toppilan voimalaitoksessa 15.6. sattuneen öljyvahingon varsinainen öljyntorjunta on saatu päätökseen. Rantapuhdistus lopetettiin sunnuntaina iltapäivällä. Öljyvahinkoalueen rannat on käyty kauttaaltaan läpi. Merialueelta ei ole tehty öljyhavaintoja. Maanantaiaamuna tehdyssä vesialueen ja rantojen tarkastuksessa ei havaittu akuuttia öljyntorjunnan tarvetta, Pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan.

Öljyvahingon puhdistustyöt jatkuivat koko viikonlopun ajan. Puhdistustöitä oli tekemässä lauantaina yhteensä noin 40 henkilöä, WWF:n vapaaehtoista ja Oulun Energian henkilöstöä. Sunnuntaina henkilöstön kokonaismäärä oli noin 30 henkilöä.

”Kiitämme WWF:n vapaaehtoisia osallistumisesta puhdistustyöhön. Heidän apunsa oli merkittävä öljyvuodosta aiheutuneiden haittojen minimoimisessa”, Oulun Energian liiketoimintajohtaja Pertti Vanhala sanoo ja pahoittelee edelleen tapahtunutta vahinkoa.

Alueen seurantaa jatketaan useita viikkoja ja seuraava öljyntorjuntatarpeen arviointi tehdään meriveden korkeuden laskettua onnettomuusajanvahinkoajankohdan mukaiselle tasolle tai alemmas. Merivesikorkeus on nyt noin 30 cm korkeammalla kuin torstaina, jolloin öljyvuoto tapahtui.

Öljyvahingon jälkitorjuntavastuu on siirretty Oulun kaupungille. Pelastuslaitos poistaa Toppilansalmeen ja Toppilansalmen edustan merialueelle levitetyt öljypuomit alkuviikon aikana.