Oman latauspisteen hankinta

Oletko hankkimassa sähköauton latauspistettä yksityiskäyttöön? Tuliko taloyhtiöönne tarve latauspalvelulle?

Etenkin yksityiskäytössä olevat autot ovat pysäköitynä suurimman osan ajasta, mikä kannattaa hyödyntää sähköauton lataamiseen. Otollisin latausaika on luonnollisesti yöllä kotipihassa. Helpolta ja houkuttelevalta kuulostava vaihtoehto on ladata auto lämmitystolpasta tai pistorasiasta.

Lämmitystolppia ei ole kuitenkaan suunniteltu jatkuvaan lataukseen, vaan ne on tarkoitettu ainoastaan lohkolämmittimien ja sisätilalämmittimien käyttöön. Jatkuva lataus kuormittaa sähköverkkoa huomattavasti enemmän, ja esimerkiksi vanhojen kiinteistöjen ikääntyneet sähköviennit voivat vioittua ja aiheuttaa palovaaran.

Opas kiinteistöjen latauspisteiden suunnitteluun

Tutustu Motivan PDF iconKiinteistöjen_latauspisteet_kuntoon -oppaaseen, jonka tarkoituksena on helpottaa latauspisteiden toteuttamista yksityisissä kiinteistöissä. Oppaan painopiste on olemassa olevissa kiinteistöissä, mutta uusissa kiinteistöissä latauspisteet kannattaa muistaa jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa.

Oppaassa on:

  • perustietoa ladattavista autoista ja erilaisista latauspisteistä
  • tietoa latauspisteisiin liittyvästä päätöksenteosta kiinteistöissä, erityisesti asunto-osakeyhtiöissä
  • vinkkejä suunnittelussa ja toteutuksessa huomioon otettavista seikoista
  • latauspisteiden toteuttamis- ja käyttökustannusten jakosuosituksia


Lisäksi oppaassa on linkkejä sähköjärjestelmän suunnitteluun tarvittavaan aineistoon, kuten oppaisiin ja standardeihin.

Tilaa latauspalvelun kartoitus

Teemme kartoituksen kiinteistösi valmiuksista sähköautojen latauspalvelulle. Saat kattavan raportin kiinteistön sähköteknisistä valmiuksista latauspisteen asentamiseen ja suositukset tarvittavista toimenpiteistä.

Voimme tarjota myös latauspisteen kokonaispakettina avaimet käteen -palveluna. Ota meihin yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Tuomi Seppo
myyntijohtaja Kasarmintie 6, 90130 Oulu 0447033080