Sähkömarkkinat

Sähkön hinta on ollut pitkään hienoisessa nousussa, ja nousu näyttää jatkuvan yhä. Vakautta sähkösopimukseen tuo kiinteähintainen Varmavirta-sähkösopimus, jolloin sähkön hinta pysyy vakiona 12 tai 24 kuukauden sopimuskauden ajan. Liittämällä määräaikaiseen sopimukseen vaihtoturvan voit tehdä kanssamme yhden uuden määräaikaisen sopimuksen, jos sähkön hinta laskeekin sopimuskauden aikana. 

Hinnan nousuun vaikuttavat monet tekijät. Sähkön hintaa nostavat erityisesti polttoaineiden ja päästöoikeuksien hintojen nousu. Sähkön hintaa nostaa myös hyvä taloustilanne ja tuleva talvi, jolloin sähkön kysyntä ja kulutus kasvavat. Keväällä sähkön hinnan odotetaan laskevan jonkin verran, kun sähkönkulutus vähenee talven jälkeen.

Videolla Oulun Energian salkunhallintapäällikkö Marko Lehto kertoo tämänhetkisestä sähkömarkkinatilanteesta ja sähkön hintaan vaikuttavista tekijöistä. Sähkön hinta on ollut nousussa viimeiset viisi vuotta. Sähkön hinnan muutoksilta voi suojautua valitsemalla määräaikaisen sähkösopimuksen ja vaihtoturvan tai pörssihintaisen sähkösopimuksen hintakatolla.