Aurinkopaneeli kotiin

Oman käyttösähkön tuottaminen aurinkopaneeleilla on investointi, jolla parannat kodin energiatehokkuutta ympäristöystävällisesti ja vähennät sähkönhinnan muutoksista aiheutuvaa taloudellista riskiä. Kotitalouksille suunnitellut aurinkopaneelijärjestelmämme ovat kokoluokassa 1,5 - 10 kWp ja hinnat alkaen 3 990 €. Aurinkopaneeleille saat valmistajan 25 vuoden tuottotakuun.

Ollin Aurinkoklinikoissa pureudutaan muun muassa aurinkoenergian potentiaaliin ja kannattavuuteen Suomessa sekä tulevaisuuden näkymiin. Katso kaikki neljä osaa.

Tee aurinkoenergialaskelma

Laske aurinkolaskurillamme paljonko voisit tuottaa itse puhdasta aurinkosähköä. Hae osoitteella oma kiinteistösi ja valitse rakennus, jonka katolle aurinkopaneelit voisi sijoittaa. Laskuri tuntee kattosi ja tietää paljonko se voi vastaanottaa auringonsäteitä, millaisia varjoja sen pinnalle lankeaa ja kuinka kaltevaksi katto on rakennettu.

Aurinkolaskuri auttaa hankkimaan tismalleen oikean määrän paneeleita katollesi, jotta säästäisit energiaa, rahaa ja luontoa. Voit lähettää tarjouspyynnön meille suoraan aurinkolaskurista.

Siirry aurinkolaskuriin

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Räätälöimme sinulle laadukkaan eurooppalaisen tai täysin kotimaisen aurinkopaneelijärjestelmän kokonaistoimitussopimuksella. Hoidamme puolestasi suunnittelun, aurinkopaneelien ja invertterin hankinnan, asennukset ja luvat. Voit ostaa meiltä invertterille takuun jopa 25 vuoden käyttöajalle, jolloin sinun ei tarvitse kuin hyödyntää aurinkopaneelien tuottama puhdas sähköenergia. Lisäksi voit myydä meille omasta käytöstäsi ylijäävän aurinkosähkön.

  • Tuotantolaitteistomme täyttää Energiateollisuuden suositukset, Saksan normin VDE-AR-N 4105:2011
  • Saat aurinkopaneeleille valmistajan 25 vuoden tuottotakuun
  • Tuotanto on erotettavissa jakeluverkosta erillisellä lukittavalla erotuskytkimellä, johon verkonhaltijalla on vapaa pääsy
  • Liittymän pääkeskukselle ja tuotantolaitteistolle asennamme varoituskyltin takasyöttövaarasta ja opastuksen tuotannon irtikytkemiselle
  • Tarkastamme samalla onko käyttöpaikassasi 2-suuntainen mittari omasta käytöstä ylijäävän aurinkosähkön myymiseen
  • Voit seurata aurinkopaneelien tuottoa ja energiankulutustasi tunnin tarkkuudella Energiatilillä

Pyydä tarjous

Aurinkopaneelien hinnat

Aurinkopaneelijärjestelmien hinnat ovat esimerkkihintoja. Laskemme lopullisen tarjoushinnan aina sähköntarpeesi ja asennuspaikan perusteella.  Pyydä tarjous ja toimitamme sinulle aurinkopaneelit vaivattomasti ja luotettavasti avaimet käteen -palveluna. Olemme yksi Suomen kokeneimmista aurinkovoimaloiden toimittajista.

Aurinkopaneelien lukumäärä 6 10 18
Aurinkopaneelien teho 1,6 kWp 2,7 kWp 4,9 kWp
Aurinkosähkön vuosituottoarvio*
(suuntaus etelään)
1300 - 1500 kWh 2200 - 2400 kWh 3900 - 4400 kWh
Aurinkopaneelien pinta-ala alle 10 m2 noin 17 m2 noin 30 m2
Invertteri SMA 1-vaiheinen SMA 3-vaiheinen SMA 3-vaiheinen
Järjestelmän asennus alk. 1 650 € 2 300 € 3 200 €
 Eurooppalaiset aurinkopaneelit alk. 1 850 € 3 020 € 4 710 €
Yhteensä alk. 3 500 € 5 320 € 7 910 €
 Suomalaiset aurinkopaneelit alk. 2 140 € 3 500 € 5 340 €
Yhteensä alk. 3 790 € 5 800 € 8 540 €
Kotitalousvähennys asennuksesta** -725 € -1 050 € -1 500 €

*Aurinkoiseen paikkaan asennettu nykyaikainen aurinkopaneelijärjestelmä tuottaa vuosittain 800 – 900 kWh/kWp.
**Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa ja vähennysoikeus työn osuudesta on 50 %. Vähennyksen enimmäismäärä 2 400 euroa/henkilö. Lisätietoja Verohallinnon verkkosivuilta.

Pyydä tarjous

Me ostamme ylijäämäsähkösi

aurinkosähköä kotitalouksille

Aurinkoisina päivinä oma aurinkovoimala voi tuottaa sähköä enemmän kuin sitä itsellä kuluu. Ostamme ylijäämäsähkösi Suomen alueen spot-hintaan ilman vähennyksiä. Jos sinulla on kanssamme sähkönmyyntisopimus, ostosopimuksesta ei aiheudu sinulle mitään kuluja. Muille asiakkaille ostosopimuksen perusmaksu on 3 euroa kuukaudessa. Pyydä lisätietoja ylijäämäsähkön myymisestä tarjouspyyntölomakkeella tai ottamalla yhteyttä aurinkomyyntiimme.

Aurinkopaneelien taloudellinen kannattavuus

Aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön kustannukset ja rahoitus kannattaa suhteuttaa järjestelmän käyttöikään. 5 kW järjestelmän tuottama sähkö maksaa 25 vuoden käyttöiällä 10 – 15 snt/kWh riippuen rahoituskustannuksista ja järjestelmän todellisesta vuosituotosta. Sähkönhintaan on laskettu huoltokuluina invertterin uusiminen 10 – 15 vuoden kuluttua.

Aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön hinta on siis suunnilleen sama kuin kotitaloussähköllä (sähköenergia + sähkön siirto + verot) jo tällä hetkellä. Sähkön markkinahintaa on vaikea ennustaa tulevaisuuteen, mutta esimerkiksi viimeisen 15 vuoden aikana sähkölämmittäjän (kulutus noin 18 000 kWh/v) kokonaissähkönhinta on kallistunut keskimäärin 6 prosenttia vuodessa väliaikaisista heilahteluista huolimatta.    

Lisätietoja ja hyödyllisiä linkkejä aurinkopaneeleista

Aurinkosähkön kannattavuuden arvointiin löytyy hyvät välineet Aalto-yliopiston Finsolar-hankkeen sivuilta: