Tervetuloa meille! Avaamme ovemme yleisölle 130-vuotisjuhlan kunniaksi

18.09.2019 - 09:13

Oulun Energia täyttää tänä vuonna 130 vuotta! Osallistumme juhlan kunniaksi syys-lokakuun vaihteessa Suomalaisen Työn Liiton järjestämään valtakunnalliseen Tervetuloa meille -kampanjaan, jossa suomalaiset yritykset avaavat ovensa yleisölle erilaisten tapahtumien merkeissä.

Oulun Energian tuotantotiloihin ei voida turvallisuussyistä vastaanottaa vierailijoita, joten järjestämme tapahtumaviikolla tilaisuuksia julkisissa kohteissamme. Kaikille avoimet ja maksuttomat opastetut kierrokset järjestetään Merikosken kalatiellä, taimenpuroilla ja Voimala 1889:ssa. Opastetuille kierroksille voi osallistua maanantaina 30.9., perjantaina 4.10. ja lauantaina 5.10.

Tapahtumassa kerromme Oulun Energian tarinaa 130 vuoden ajalta. Osallistujat pääsevät tutustumaan kalatien toimintaan ja näkemään kalojen nousun kalatietä pitkin Oulujokeen. Kerromme samalla kalanistutusvelvoitteestamme sekä ympäristötyöstämme. Taimenpurojen ja kalaportaiden toiminnasta kertomassa ja niitä esittelemässä on laatu- ja ympäristöjohtajamme Tarja Väyrynen. Kerromme myös Merikosken merkityksestä Suomen ja Oulun alueen sodan jälkeisessä jälleenrakentamisessa ja energiantuotannossa.

Oulun Energian ensimmäisessä vesivoimalassa toimii nykyisin tapahtuma- ja tilausravintola Voimala 1889. Yleisö pääsee tutustumaan Voimalaan ja siellä esillä olevaan Oulun Energian historialliseen valokuvanäyttelyyn. Oppaat kertovat Oulun Energian historiasta sekä siitä, kuinka Oulun Energia on työllistämällä ja rakentamalla vaikuttanut alueelliseen hyvinvointiin ja kaupunkikuvaan.

Opastettu kierros päättyy valokuvanäyttelyyn ja kahvitarjoiluun Voimala1889:ssa.

Kierrosten ajankohdat

Kierrokset ovat maksuttomia ja ne järjestetään säällä kuin säällä. Kaksi tuntia kestäville opaskierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kierrokselle lähdetään maanantaina 30.9. klo 17, perjantaina 4.10. klo 16 ja lauantaina 5.10. klo 16. Kierrokset alkavat Prunnitorilta, Ravintola Rauhalan ja Voimala1889:n väliseltä piha-alueelta (Kasarmintie 1).

Lue lisää: https://tervetuloameille.suomalainentyo.fi/

Tapahtuma Facebookissa

Tutustu tarinaamme


Kaikki uutiset