Spot-sähkö

Spot-sopimuksessa maksat sähköstä aina ajantasaisen tuntihinnan. Sähkö hinnoitellaan tunneittain Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen spot-hinnoin. Voit siis keskittää sähkönkäyttösi kaikkein edullisimmille tunneille ja säästää sähkölaskussa vielä enemmän!

Sähkön hinta muodostuu perusmaksusta, myyjän välityspalkkiosta (0,25 snt/kWh) ja energian hinnasta. Hinta perustuu tuntiseurantaan ja se vaihtuu kuukausittain. Sopimus on voimassa toistaiseksi kah­den viikon irtisanomisajalla.

Tee sähkösopimus   Laske sähkötarjous   Tutustu hinnastoon

Spot-hintavahti

Pohjoista voimaa -mobiilisovellukseen sisältyvä spot-hintavahti seuraa puolestasi sähkön pörssihinnan muutoksia ja voit ajoittaa oman kulutuksesi hintapiikkien ulkopuolelle. Hintavahdissa käytetään pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin Elspot Suomen arvonlisäverollisia aluehintoja. Voit asettaa spot-hinnalle ylä- ja alarajan, joiden ylittävistä tai alittavista hinnoista haluat muistutuksen. Näet kuluvan päivän ja seuraavan päivän hintatiedot. Lataa ilmainen sovellus.

Toteutuneet Suomen alueen verottomat spot-hinnat voit tarkistaa myös Fingridin verkkosivuilta ja seuraavan päivän verottomat spot-hinnat Nord Pool Spotin verkkosivuilta.

Lisäturvaa spot-sopimukseen hintakatosta

Ottamalla spot-sopimukseesi vapaaehtoisen hintakaton varmistat, että sähköenergiasta ei veloiteta 8,60 snt/kWh ylittävää osaa, vaikka tuntihinta olisikin korkeampi. Suojaudut pörssihinnan nousupiikeiltä ja säilytät mahdollisuuden hyötyä markkinahinnan laskusta ja matalasta tasosta. Hintakaton hinta 5 €/kk. Voit ottaa hintakaton myös sopimuksen teon jälkeen myöhemmässäkin vaiheessa.

Seuraa omaa kulutustasi

Omaa sähkönkulutusta tuntitasolla voit seurata Energiatilin raportointipalvelussa, Pohjoista voimaa -mobiilisovelluksessa tai paikallisen sähköverkkoyhtiön raportointipalvelussa. Energiatililtä voit myös tilata viikko- tai kuukausiraportteja kätevästi suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt ajan tasalla kulutuksestasi.