Sopimustyypit ja lisäpalvelut

Voit ostaa Pohjoista voimaa toistaiseksi tai määräajan voimassa olevilla sopimuksilla. Vaihtoehdoista löydät sekä markkinahintoja aktiivisesti seuraavia sopimuksia että vakaita ja huolettomia sopimuksia, joiden hinta pysyy pidemmän aikaa samalla tasolla.

Lisäpalveluina tarjoamme vaihtoturvaa määräaikaisiin sopimuksiin sekä hintakattoa spot-sopimukseen. Keskittämällä kaikki sähkösopimuksesi meille saat rahanarvoista etua perusmaksusta. Annamme 50 prosentin alennuksen perusmaksusta kaikkiin vakituisen asunnon lisäksi tekemiisi Pohjoista voimaa -sähkösopimuksiin (kesämökki, kakkosasunto tms.). Keskittämisetu koskee kotitalousasiakkaita eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin.

Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset

Kvartaalisopimus

Kvartaalisopimuksessa sähkön hinta tarkistetaan neljä kertaa vuodessa, kolmen kuukauden välein. Vuoden neljä hintajaksoa ovat 1.1.–31.3., 1.4.–30.6., 1.7.–30.9. ja 1.10.–31.12. Saat ilmoituksen uudesta hinnasta 30 päivää ennen seuraavaa hintajaksoa, jos hinta muuttuu. Sopimus on voimassa toistaiseksi kahden viikon irtisanomisajalla. Kvartaalisopimus sopii sinulle, joka haluat olla lähellä markkinahintaa, mutta välttää tuntihinnoittelun suuren vaihtelun. Sopimus on voimassa toistaiseksi kahden viikon irtisanomisajalla.

Spot-sopimus

Spot-sopimuksessa maksat sähköstä aina ajantasaisen tuntihinnan. Energian hinta on sähköpörssi Nord Poolin Suomen alueen tuntispot-hinta lisättynä myyjän marginaalilla. Lisäksi laskutamme kiinteän perusmaksun. Sopimus on voimassa toistaiseksi kahden viikon irtisanomisajalla.

  • Lisäturvaa spot-sopimukseen tuntikohtaisella hintakatolla
    Ottamalla spot-sopimukseen vapaaehtoisen hintakaton varmistat, että sähköenergiasta ei veloiteta koskaan 8,60 snt/kWh ylittävää osaa, vaikka tuntihinta olisikin korkeampi.  Suojaudut Nord Pool –pörssihinnan nousupiikeiltä ja säilytät mahdollisuuden hyötyä markkinahinnan laskusta ja matalasta tasosta.

Jatkuva sopimus

Jatkuva sopimus vakaa ja huoleton sähkösopimus, joka tasaa suuria hintavaihteluja niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Jos sähkön hinta muuttuu, ilmoitamme siitä 30 päivää aikaisemmin.

Kuukausihintainen sopimus

Kuukausihintainen sopimus sisältää tietyn määrän sähköenergiaa kiinteään kuukausihintaan. Voit seurata kulutustasi Pohjoista voimaa -mobiilisovelluksesta ja Energiatililtä. Kuukausihintaan kuuluvan sähköenergian ylimenevältä osalta maksat 5,95 snt/kWh.

Määräaikainen sopimus

Määräaikaisella sopimuksella saat mielenrauhan sähkön hinnan muutoksista, sillä hinta pysyy vakiona koko 12 tai 24 kuukauden sopimuskauden ajan. Sopimusta ei voi irtisanoa, ellei kyseessä ole muutto. Sopimuskautesi päättyessä saat hyvissä ajoin tarjouksen jatkosopimuksesta. Voit joko uusia sopimuksen tai antaa sen muuttua toistaiseksi voimassa olevaksi kvartaalisopimukseksi.

  • Lisäturvaa määräaikaiseen sopimukseen vaihtoturvalla
    Liittämällä 12 kuukauden tai 24 kuukauden määräaikaiseen sopimukseesi vaihtoturvan, voit tehdä yhden uuden määräaikaisen sopimuksen kanssamme, jos sähkön hinta laskee sopimuskauden aikana. Jos käytät vaihtoturvan sopimuksen uusimiseen ja olet maksanut sitä kuukausierissä, laskutamme jäljellä olevat kuukausierät seuraavalla laskulla.