Farmivirta

Vuoden ilmastoteoksi 2014 valittu Farmivirta on todellista lähienergiaa suomalaisilta pientuottajilta. Sähkö tuotetaan mikro- ja pienvoimalaitoksissa uusiutuvilla raaka-aineilla tuottajan omiin tarpeisiin ja ylimääräinen sähkö myydään Farmivirraksi.

Farmivirta poikkeaa perinteisistä sähkösopimuksista siten, että jokainen pientuottaja hinnoittelee sähkönsä itse. Me toimimme välittäjänä sinun ja tuottajan välillä. Sopimus on voimassa toistaiseksi kahden viikon irtisanomisajalla.

Farmivirran tuottajat ovat sitoutuneet tuottamaan energiaa uusiutuvilla energialähteillä, kuten puulla, vedellä, tuulella ja auringolla. Farmivirran mittaus-, laskenta- ja seurantamenettely varmennetaan ulkopuolisen asiantuntijan toimesta. Se on varmasti puhdasta lähienergiaa suomalaisilta pientuottajilta.

Puhdasta lähienergiaa suomalaisilta pientuottajilta

  • Lähellä tuotettua. Farmivirta tuotetaan mikro- ja pienvoimalaitoksissa lähellä kulutusta.
  • Uusiutuva. Käyttämäsi sähkö on tuotettu 100 prosenttisesti uusiutuvilla raaka-aineilla.
  • Vastuullinen. Hajautettu energiantuotanto kasvattaa kotimaista sähköntuotantokapasiteettia kestävällä tavalla ja varmistaa näin kotimaisen energian riittävyyden myös tulevaisuudessa.
  • CO2-neutraali. Puuperäisillä polttoaineilla tuotettu sähkö ei synnytä hiilidioksidipäästöjä, koska puu sitoo kasvaessaan hiilidioksidia saman verran kuin sen poltossa syntyy. Aurinko-, tuuli- ja vesisähkön tuotannossa ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.
  • Vuoden ilmastoteko 2014. Kestävän kehityksen foorumi valitsi Farmivirran vuoden ilmastoteoksi. Foorumi piti voittajaa lähienergia puolesta tehtävänä pioneerityönä, joka edustaa uudenlaista tulevaisuutta sekä kuluttajien osallistumisen ja valinnan vapautta.