Spot-hinnat

Spot-sopimuksessa maksat sähköstä aina ajantasaisen tuntihinnan. Energian hinta on sähköpörssi Nord Poolin Suomen alueen tuntispot-hinta lisättynä myyjän marginaalilla. Voit valita Vapaavirta-sopimuksesi spot-sähkönä.

Tuntihintaan sisältyy alv 24 %, mutta ei myyjän marginaalia, sähkön siirtomaksuja eikä energiaveroja.

Spot-hintavahti

Pohjoista voimaa -mobiilisovellukseen sisältyvä spot-hintavahti seuraa puolestasi sähkön pörssihinnan muutoksia ja voit ajoittaa oman kulutuksesi hintapiikkien ulkopuolelle. Hintavahdissa käytetään pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin Elspot Suomen arvonlisäverollisia aluehintoja.

Voit asettaa spot-hinnalle ylä- ja alarajan, joiden ylittävistä tai alittavista hinnoista haluat muistutuksen. Näet kuluvan päivän ja seuraavan päivän hintatiedot. Lataa ilmainen sovellus.

Lisäturvaa spot-sopimukseen hintakatosta

Ottamalla spot-sopimukseesi vapaaehtoisen hintakaton varmistat, että sähköenergiasta ei veloiteta 8,60 snt/kWh ylittävää osaa, vaikka tuntihinta olisikin korkeampi. Suojaudut pörssihinnan nousupiikeiltä ja säilytät mahdollisuuden hyötyä markkinahinnan laskusta ja matalasta tasosta. Hintakaton hinta 3,50 €/kk. Voit ottaa hintakaton myös sopimuksen teon jälkeen myöhemmässäkin vaiheessa.

Seuraa omaa kulutustasi

Omaa sähkönkulutusta tuntitasolla voit seurata Energiatilin raportointipalvelussa, Pohjoista voimaa -mobiilisovelluksessa tai paikallisen sähköverkkoyhtiön raportointipalvelussa. Energiatililtä voit myös tilata viikko- tai kuukausiraportteja kätevästi suoraan sähköpostiisi. Näin pysyt ajan tasalla kulutuksestasi.