Sähkömarkkinat

Sähkön markkinahinta on vaihdellut merkittävästi ensimmäisen kvartaalin jälkeen ja on nyt tämän vuoden edullisimmilla tasoillaan. Edullisen markkinatilanteen voi hyödyntää esimerkiksi Vapaavirta- tai Varmavirta-sähkösopimuksillamme.

Videolla kerrotaan tämänhetkisestä sähkömarkkinatilanteesta ja sähkön hintaan vaikuttavista tekijöistä. Sähkön hinnan muutoksilta voi suojautua valitsemalla määräaikaisen sähkösopimuksen ja vaihtoturvan tai pörssihintaisen sähkösopimuksen hintakatolla.

Sähkön hinta oli pitkään nousussa viime vuoden lopulla ja alkuvuodesta, mutta tammikuun kovan pakkasjakson jälkeen hinta laski selvästi. Laskevan hintakehityksen jälkeen sähkön hinta kuitenkin vaihteli voimakkaasti loppukevään ja kesän aikana. Hintavaihteluihin vaikuttivat erityisesti vähempi sähköntuonti Venäjältä ja eri tuotantolaitosten vuosihuollot. Tällä hetkellä sähkön hinta on edullisimmilla tasoillaan koko vuonna. Hinnan ei kuitenkaan odoteta laskevan enempää, sillä päästöoikeuden hinta on vakiintunut 20-25 euron tasolle (€/tCO2), mikä pitää sähkön markkinahinnan korkeammalla verrattuna muutamaan edelliseen vuoteen.

Tässä markkinatilanteessa kiinteähintainen Varmavirta-sähkösopimus on varteenotettava vaihtoehto, jolloin sähkön hinta pysyy edullisena 12 tai 24 kuukauden sopimuskauden ajan. Liittämällä määräaikaiseen sopimukseen vaihtoturvan voit tehdä kanssamme yhden uuden määräaikaisen sopimuksen, jos sähkön hinta laskee entisestään sopimuskauden aikana.

Tutustu sähkösopimuksiimme tästä!

 

Tilaa sähkömarkkinakatsaus sähköpostiisi!

Asiantuntijamme esittelee videolla sähkömarkkinatilanteen kvartaaleittain ja kertoo sähkön hintaan vaikuttavista tekijöistä. Tilaa sähkömarkkinakatsaus suoraan sähköpostiisi, niin pysyt ajan tasalla sähkön markkinatilanteesta. Tutustu tietosuojaselosteeseemme!

Liity postituslistalle

Sähköpostiosoite ei ole kelvollinen

Et antanut lupaa lähettää sähköpostia