Sähkömarkkinat

Sähkön markkinahinta on selvästi laskenut syksyn ja alkuvuoden nousujohteisen hintakehityksen jälkeen. Edullisen markkinatilanteen voi hyödyntää esimerkiksi Vapaavirta- tai Varmavirta-sähkösopimuksillamme.

Videolla Oulun Energian salkunhallintapäällikkö Marko Lehto kertoo tämänhetkisestä sähkömarkkinatilanteesta ja sähkön hintaan vaikuttavista tekijöistä. Sähkön hinnan muutoksilta voi suojautua valitsemalla määräaikaisen sähkösopimuksen ja vaihtoturvan tai pörssihintaisen sähkösopimuksen hintakatolla.

Sähkön hinta on ollut pitkään nousussa, mutta tammikuun kovan pakkasjakson jälkeen hinta laski selvästi. Hintaa laski erityisesti lauhtunut ja sateinen sää, jolloin sähkön kulutus väheni ja myös pohjoismainen vesitilanne normalisoitui. Hinnan ei kuitenkaan odoteta laskevan merkittävästi enempää, sillä päästöoikeuden hinta on vakiintunut 20-25 euron tasolle (€/tCO2), mikä pitää sähkön markkinahinnan korkeammalla verrattuna muutamaan edelliseen vuoteen.

Edullisen markkinatilanteen voi hyödyntää erittäin hyvin toistaiseksi voimassa olevalla Vapaavirta Kvartaali -sopimuksella, jonka hinta laski 1.4. alkaen 15-25 %. Myös kiinteähintainen Varmavirta-sähkösopimus on varteenotettava vaihtoehto, jolloin sähkön hinta pysyy edullisena 12 tai 24 kuukauden sopimuskauden ajan. Liittämällä määräaikaiseen sopimukseen vaihtoturvan voit tehdä kanssamme yhden uuden määräaikaisen sopimuksen, jos sähkön hinta laskee entisestään sopimuskauden aikana.

Tutustu sähkösopimuksiimme tästä!

 

Tilaa sähkömarkkinakatsaus sähköpostiisi!

Asiantuntijamme esittelee videolla sähkömarkkinatilanteen kvartaaleittain ja kertoo sähkön hintaan vaikuttavista tekijöistä. Tilaa sähkömarkkinakatsaus suoraan sähköpostiisi, niin pysyt ajan tasalla sähkön markkinatilanteesta. Tutustu tietosuojaselosteeseemme!

Liity postituslistalle

Sähköpostiosoite ei ole kelvollinen

Et antanut lupaa lähettää sähköpostia