Sähkömarkkinat

Sähkön hintataso on pidemmällä aikavälillä, neljän vuoden ajan, ollut nousussa. Hinnannousun taustalla ovat ennen kaikkea kohonneet kustannukset päästöoikeuden osalta. Tilanne voidaan nähdä pysyvänä ilmiönä, koska päästöoikeus on keskeinen osa EU:n ilmastopolitiikkaa.

Tilaa maksuton sähkömarkkinakatsaus

Sähkön hinta on ollut nouseva myös lyhyellä aikavälillä, kuten viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa. Tammikuun kovan pakkasjakson jälkeen hinta kuitenkin laski selvästi. Laskevan hintakehityksen jälkeen sähkön hinta on vaihdellut voimakkaasti loppukevään ja kesän aikana. Hintavaihteluihin on vaikuttanut erityisesti alhaisempi sähköntuonti Venäjältä ja eri tuotantolaitosten vuosihuollot. 

Tällä hetkellä sähkön hinta tuleville vuosille on edullisella tasolla katsottaessa hinnan kehitystä kuluvan vuoden osalta. Hinnan ei odoteta enää laskevan merkittävästi, sillä päästöoikeuden hinta on vakiintunut 25-30 euron tasolle (€/tCO2), mikä pitää sähkön markkinahinnan korkeammalla verrattuna muutamaan edelliseen vuoteen.


Sähkön hinnan muutoksilta voi suojautua valitsemalla määräaikaisen sähkösopimuksen ja vaihtoturvan tai pörssihintaisen sähkösopimuksen hintakatolla. Tässä markkinatilanteessa kiinteähintainen Varmavirta-sähkösopimus on varteenotettava vaihtoehto, jolloin sähkön hinta pysyy edullisena 12 tai 24 kuukauden sopimuskauden ajan. Liittämällä määräaikaiseen sopimukseen vaihtoturvan voit tehdä kanssamme yhden uuden määräaikaisen sopimuksen, jos sähkön hinta laskee entisestään sopimuskauden aikana.

Tutustu sähkösopimuksiimme tästä!

 

Tilaa sähkömarkkinakatsaus sähköpostiisi!

Asiantuntijamme esittelee videolla sähkömarkkinatilanteen kvartaaleittain ja kertoo sähkön hintaan vaikuttavista tekijöistä. Tilaa sähkömarkkinakatsaus suoraan sähköpostiisi, niin pysyt ajan tasalla sähkön markkinatilanteesta. Tutustu tietosuojaselosteeseemme!

Liity postituslistalle

Sähköpostiosoite ei ole kelvollinen

Et antanut lupaa lähettää sähköpostia