Muuttajalle

Onnea uuteen kotiin! Saat Pohjoista voimaa kotiisi, sijaitsipa se missä päin Suomea tahansa. Valoisan muuton varmistat tekemällä sähkösopimuksen uuteen kotiisi kaksi viikkoa ennen muuttoa.

 Tee muuttoilmoitus

Tee sähkösopimus

Kahdeksan vinkkiä sähkösopimuksen tekoon

Etuasiakasetuja muuttajalle

Etuasiakkaanamme saat käyttöösi monipuolisia etuja, joiden hyödyt tuntuvat silkkana säästönä. Myös muuttajille on tarjolla monia hyödyllisiä etuja.

Tutustu etuihisi

Muuttajan muistilista

 • Tee muuttoilmoitus Energiatilillä kaksi viikkoa ennen muuttoa. Jos sopimuksen teko unohtui ja muuttoon on alle viisi päivää, soita asiakaspalveluumme, puh. 08 5584 3100, jotta sopimus saadaan mahdollisimman pian voimaan. Puhelinpalvelumme on avoinna ma-to klo 8-18 ja pe klo 9-16.
   
 • Verkkoyhtiöt ovat velvoitettuja katkaisemaan sähköt sopimuksettomista asunnoista, joten muuttohetkellä asunnossasi ei välttämättä ole sähköjä. Jos sähköt on ehditty katkaista, ne kytketään maksutta yleensä sopimuksen tekoa seuraavana arkipäivänä. Tätä nopeammasta kytkennästä peritään verkkoyhtiön hinnaston mukainen maksu.
   
 • Muistathan, että sopimusta ei voi aloittaa eikä päättää takautuvasti.
   
 • Muista päättää myös entisen asuntosi sähkösopimus. Muuten voit joutua maksamaan uuden asukkaan sähkönkäytöstä. Sähkösopimuksen voi päättää aikaisintaan siihen päivään, kun käytät asunnossa viimeisen kerran sähköä. Sähköt voidaan katkaista asunnosta heti sopimuksen päättymistä seuraavana päivänä. Sähkösopimuksen päättäminen onnistuu myös muuttoimoituslomakkeella.
   
 • Sinulla voi olla yhtä aikaa sähkösopimus sekä uuteen että vanhaan asuntoon. Voit esimerkiksi asua vanhassa asunnossasi siihen asti, että remontti uudessa asunnossasi valmistuu.
   
 • Kiinteistökaupassa kannattaa muistaa, että sähkö- ja kaukolämpöliittymät ovat irtainta omaisuutta eivätkä ne siirry uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymien siirto kannattaakin mainita aina kauppakirjassa. Ilmoita meille liittymän siirrosta mahdollisimman pian kaupanteon jälkeen, jotta liittymät ja sopimukset saadaan siirrettyä sinun nimiisi. Lue lisää muutoksista kaukolämpöliittymään ja sähköliittymään.

Muista myös

 • Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille viimeistään viikon kuluttua muutosta. Helpoiten ilmoituksen teko hoituu osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus. Tilaa samalla postinohjauspalvelu, jotta saat vanhaan osoitteesi lähetetyt postit uuteen osoitteeseesi. Sivustolla voit myös tarkistaa organisaatiot, joille uusi osoitteesi päivittyy automaattisesti Postin ja Väestörekisterikeskuksen kautta.
   
 • Jos uusi kotisi on taloyhtiössä, tee muuttoilmoitus isännöitsijäntoimistoon ja kiinteistöhuoltoyhtiölle.
   
 • Jos muutat omakotitaloon, huolehdi vesi- ja jätehuoltosopimukset kuntoon.
   
 • Ilmoita muutosta pankkiin ja vakuutusyhtiöösi. Siirrä samalla kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen.
   
 • Siirrä puhelin- ja internetliittymät uuteen osoitteeseen. Muista siirtää myös lehtitilauksesi.