Ryppyiset kädet lämmittelevät lämpöpatterin vieressä

Kaukolämpöön liittyminen

Kaukolämpöön liittyminen käy helposti, kun apuna on ammattitaitoinen suunnittelija ja urakoitsija. Tutustu liittymisen vaiheisiin ja ota yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Kuka voi liittyä kaukolämpöön

Oulun Energian kaukolämpöasiakkaiksi voivat liittyä kotitaloudet ja yritykset Oulun kantakaupungin, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon alueilla. 

Uusilla rakentamisalueilla kaukolämpöön voidaan liittää lähes poikkeuksetta kaikki kiinteistöt. Aiemmin rakennetuilla alueilla selvitämme kaukolämpöön liittymisen edellytykset aina tapauskohtaisesti. 

Voit tarkistaa lämpöverkkoalueen kartasta, kattaako kaukolämpöverkkomme rakentamisalueesi tai kulkeeko kaukolämpöputki lähialueella.

Tilaa kaukolämpöliittymä!

Täyttämällä kiinteistötietolomakkeen tilaat meiltä kaukolämpöliittymän

Täytä kiinteistötietolomake

Näin hankit kaukolämpöliittymän

 1. Pyydä tarjous kaukolämpöön liittymisestä. Samalla voit pyytää meiltä tarjouksen myös lämmönjakokeskuksesta. Otamme sinuun yhteyttä 1–2 arkipäivän kuluessa.
 2. Valitse ammattitaitoinen LVI-suunnittelija. Kannattaa muistaa jo tässä vaiheessa, että myös pesutilojen lattialämmitys ja ilmanvaihtokoneiden tuloilman lämmitys on järkevää liittää kaukolämpöön.
 3. Tee työtilaus kaukolämpöön liittymisestä täyttämällä kiinteistötietolomake hyvissä ajoin, vähintään kaksi kuukautta ennen toivottua lämmöntoimituksen aloitusta.
 4. Valitse ammattitaitoinen LVI-urakoitsija lämmönjakokeskuksen asentamista varten tai tee kanssamme sopimus avaimet käteen- toimituksesta. Suosittelemme käyttämään urakoitsijaa, jolla on kiinteistön kaukolämpötyönjohtajan pätevyyskoulutus (KKL-pätevyys).
 5. Pyydä LVI-suunnittelijaasi toimittamaan lämmityssuunnitelmat osoitteeseen kl-tekninenneuvonta@oulunenergia.fi. Toimitettavat dokumentit ovat kytkentäkaavio mitoitustaulukkoineen pdf-tiedostona sekä asema- ja pohjapiirrokset pdf- ja dwg-tiedostoina. Tutustukaa suunnittelu- ja urakointiohjeisiin.
 6. Tilaa nousukulma meiltä vähintään viikkoa ennen sokkelin sisäisiä hiekkatäyttöjä.
 7. Olemme sinuun yhteydessä hyvissä ajoin ennen sovittua kaukolämpöliittymän rakentamisaikaa.
 8. Saat lämmöntoimitussopimuksen allekirjoitettavaksi, kun lämmityssuunnitelmat on hyväksytty ja lämmöntoimituspäivä varmistunut.
 9. Ennen kaukolämmön käyttöönottoa suoritamme painekokeen valvonnan ja käyttöönottokatselmuksen. Pyydä LVI-urakoitsijaasi tilaamaan katselmus. Sen jälkeen asennamme kaukolämpömittarin ilman erillistä tilausta.
 10. Kytkennän jälkeen voit seurata omaa lämmönkulutustasi Energiatilillä.
 11. Pyydä LVI-urakoitsijaltasi kaukolämpölaitteiden käyttöönotto-opastus. Saat neuvoa ja opastusta myös meiltä.
 12. Vastaamme lämmöntoimituksen laadusta ja mittauksesta ja huolehdimme laitteistosi toiminnasta koko asiakkuutesi ajan. Lisäturvaa lämmitykseesi saat lämpöturvalla.

Lämpöurakoitsijan valinta

Suosittelemme valitsemaan LVI-urakoitsijan, jolla on Suomen LVI-liiton myöntämä kiinteistön kaukolämpötyönjohtajan pätevyys (KKL-pätevyys). Tutkinto on henkilökohtainen ja sen suorittanut henkilö voi toimia yrityksen vastuuhenkilönä kaukolämpötöissä. Tarjouksen lämmönjakokeskuksen asennuksesta voit pyytää myös meiltä.

Pätevyyskoulutus on jaettu kahteen vaativuusluokkaan. Vaativuusluokka A kattaa kaikki kaukolämpökiinteistöt, vaativuusluokka B puolestaan kaukolämpöön liitetyt pientalot.

Vaativuusluokka A: Koulutus on tarkoitettu kaikkien rakennusten lämmönjakokeskusten suunnittelusta ja asennuksesta vastaaville henkilöille. Tavoitteena on antaa tarvittavat tiedot kohteiden suunnittelusta, asennuksesta, mitoittamisesta sekä asiakkaan perehdyttämisestä kohteessa. Koulutuksen sisällössä painotetaan Energiateollisuus ry:n julkaisua K1 (Rakennusten kaukolämmityksen määräykset ja ohjeet). Koulutuksen painopiste on lämmönjakokeskuksen suunnittelussa mitoituksineen.

Vaativuusluokka B: Koulutus on tarkoitettu pientalojen lämmönjakokeskusten asentajille. Koulutuksen sisällössä painotetaan Energiateollisuus ry:n julkaisua K1 (Rakennusten kaukolämmityksen määräykset ja ohjeet). Tavoitteena on ohjeen soveltaminen kaukolämpökeskusten tilaamiseen ja asentamiseen pientaloissa. Koulutuksen painopiste on säädösten, mitoituksen, kytkentöjen sekä kaukolämmön toimittajan kanssa tapahtuvan yhteistyön, laadunvarmistuksen ja valvontamenettelyn varmistamisessa.

Liitteet: