As. Oy Oulun Artesaanissa luotetaan Lämpöturvaan

As. Oy Oulun Artesaani valmistui joulukuussa 2017, ja Lämpöturva otettiin käyttöön taloyhtiössä huhtikuussa 2019. Oulun Energian tarjoama Lämpöturva-palvelu perustuu etäluettavan kaukolämpömittarin mittaustietojen analysointiin.

Kuukausittainen kuntoanalyysi kertoo poikkeamat kulutuksessa ja paljastaa pääosan laitevioista, jotta ongelmat saadaan korjattua nopeasti. Asiantuntijan tavoittaa ympäri vuorokauden ja viat korjataan arkisin maksutta klo 7–15.

”Suosittelimme Lämpöturvan hankkimista taloyhtiön hallitukselle, sillä meillä oli jo ennestään hyviä kokemuksia palvelusta muista taloyhtiöistä”, kertoo isännöitsijä Juho Vuorma.

Taloyhtiössä Lämpöturvan konkreettiset hyödyt huomattiin jo heti alussa: kaukolämmön vuosimaksu pieneni huomattavasti, kun sopimusvesivirtaama tarkistettiin. Toinen selvä hyöty oli kaukolämpölaitteiston kuntokatselmus, joka tehtiin sopimuksen alussa. Taloyhtiö saa katselmuksesta kirjallisen raportin, jossa selvitetään laitteiston kunto ja viat. Vikojen korjauksesta tehdään erillinen tarjous.

Oulun Energian tuotepäällikkö Markku Sutinen tarkisti kaukolämpölaitteiston kunnon, säädöt ja virtaamat sekä toimitti tarkan tarkistuslistan ja raportin taloyhtiölle. ”Artesaanissa ei isompia puutteita ollut, mutta usein tulee ilmi laitteiston pieniä puutteita, ja eräässä toisessa uudehkossa yhtiössä ilmeni myös lämmönsiirtimen sisäinen vuoto”, kertoo taloyhtiön edustaja Raimo Kivari. ”Näiden löytäminen ja korjaaminen mahdollisimman pikaisesti on kaikkien yhteinen etu”.

Sekä Vuorma että Kivari suosittelevat palvelua. ”Suosittelemme sen hankkimista kaikille asiakkaillemme. Ammattilaisen olisi hyvä käydä tarkistamassa jokaisen taloyhtiön kaukolämpölaitteisto esimerkiksi kerran vuodessa”, Vuorma toteaa.

error

Onko sinunkin kiinteistössäsi aika ottaa käyttöön Lämpöturva?

Takaa stabiili lämmitys kaikissa kiinteistöissäsi. Ota meihin yhteyttä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Markku Sutinen

Tuotepäällikkö
call 0447033415