Pohjoista voimaa

Pohjoinen voima vaikuttaa päivittäin pohjoissuomalaisten ihmisten hyvinvointiin ja yritysten kilpailukykyyn. Edullisesti, varmasti ja ympäristöystävällisesti tuotettu energia työllistää suoraan ja välillisesti satoja pohjoissuomalaisia.

Pohjoinen energiantuotanto takaa edullisen ja varman energian niin yrityksille kuin kodeillekin. Se lisää alueen vetovoimaa ja luo yrityksille mahdollisuuden toimia ja kehittyä. Paikallisesti tuotetun energian hyöty palautuu moninkertaisesti pohjoissuomalaisten arkeen.

Toimimalla paikallisesti osaamme vastata niihin tarpeisiin, jotka ovat ominaisia juuri meidän alueellemme. Käyttämällä täällä tuotettua energiaa sinäkin olet mukana vaikuttamassa yhteisen asuinympäristömme kehittämiseen. Näin autamme toinen toistamme rakentamaan luottamusta tulevaisuuteen.

Pohjoisen energian sinulle myy Oulun Sähkönmyynti. Sähkön hankinnasta ja tuotannosta vastaa Oulun Energia. Sähkön siirrosta puolestaan vastaavat kaikki Oulun Sähkönmyynnin osakasyritykset, kukin omalla alueellaan.  

Se on Pohjoista voimaa.

Pohjoista voimaa -yhteistyöyritykset

Pohjoista voimaa on yhteismarkkinointibrändi ja sitä käyttävät Oulun Energia Oy ja sen tytäryhtiöt sekä Oulun Sähkönmyynti Oy:n muut osakkaat.

Oulun Energia -konserni

Oulun Energia kattaa koko energia-alan arvoketjun: raaka-aineiden tuotannon, sähkön ja lämmön tuotannon, jakelun ja myynnin sekä näihin liittyvät erilaiset palvelut. Konserniin kuuluvat:

 • Oulun Energia Oy, konsernin emoyhtiö
  Konsernin emoyhtiön erikoisosaamista on sähkön ja lämmön yhteistuotanto sekä kaukolämpötoiminta. Pohjoisuus on Oulun Energian toiminnassa keskeisellä sijalla. Sen sähkön ja lämmön tuotanto pohjautuu lähes kokonaan pohjoisen Suomen luonnonvaroihin. Tärkein energianlähde on turve - sen jälkeen tulevat puu, vesi, biokaasu ja tuuli.
 • Oulun Sähkönmyynti Oy
  Oulun Sähkönmyynti Oy vastaa osakasyhtiöidensä sähkön myyntiliiketoiminnasta eli sähkön - pohjoisen voiman - myynnistä kotitalous- ja yritysasiakkaille.
 • Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy
  Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy vastaa sähkön siirrosta ja jakelusta asiakkailleen omassa jakeluverkossa Oulussa turvallisesti ja varmasti vuoden jokaisena päivänä.
 • Oulun Energia Urakointi Oy
  Oulun Energia Urakointi Oy on kumppanisi sähköverkkojen, katu- ja ulkovalaistuksen, liikennevalojen, kameravalvontajärjestelmien sekä televerkkojen rakentamisessa ja ylläpidossa.
 • Turveruukki Oy
  Turveruukki Oy on vuonna 1975 perustettu energiaturvetta, muita biopolttoaineita sekä kasvu- ja kuiviketurvetta tuottava yhtiö.

Oulun Sähkönmyynti Oy:n muut osakkaat:

 • Haukiputaan Sähköosuuskunta
  Haukiputaan Sähköosuuskunta palvelee Haukiputaan alueen sähkönkuluttajia. Osuuskunnan tärkein tehtävä on huolehtia häiriöttömästä sähkön toimituksesta noin 17 000 haukiputaalaiselle. Lue lisää: www.hso.fi
 • Kemin Energia Oy
  Kemin Energia Oy vastaa sähkön siirrosta, sähköverkon rakentamisesta ja ylläpidosta sekä kaukolämpötoiminnasta Kemin kaupungin alueella. Kemin Energialla on vajaat 15 000 sähköasiakasta ja noin 400 kaukolämpöasiakasta. Lue lisää: www.keminenergia.fi
 • Keminmaan Energia Oy
  Keminmaan Energia Oy huolehtii Keminmaan kunnan noin 9 000 asukkaan sähkönsaannista. Kaukolämpöasiakkaita yhtiöllä on reilu 100. Lue lisää: www.keminmaanenergia.fi
 • Raahen Energia Oy
  Raahen Energia Oy on Raahen kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka pääliiketoiminnot ovat sähkönsiirto ja kaukolämpöliiketoiminta. Yrityksen toiminta-alueena ovat Raahe ja Pattijoki. Lue lisää: www.raahenenergia.fi
 • Rantakairan Sähkö Oy
  Rantakairan Sähkö Oy on perustettu Simoon vuonna 1952 palvelemaan Simon ja Kuivaniemen sähkönkuluttajia. Lue lisää: www.rantakairansahko.fi
 • Tenergia Oy
  Tenergia Oy on perustettu vuonna 1938. Yhtiö vastaa Tervolan kunnan alueella sähköverkon rakentamisesta ja ylläpidosta. Lue lisää: www.tenergia.fi
 • Tornion Energia Oy
  Tornion Energia Oy on Tornion kaupungin omistama yhtiö, joka vastaa sähkönsiirrosta, sähkö- ja kaukolämpöverkon rakentamisesta ja ylläpidosta sekä kaukolämmön tuotannosta Tornion kaupungin alueella. Lue lisää: www.tornionenergia.fi