Oulun Energian logo

Ilmakuva oulun keskustasta auringon laskiessa
Ilmakuva oulun keskustasta auringon laskiessa

Matkalla kohti hiilineutraalia kaukolämpöä

Käännämme katseen lämpöpalveluiden alkuvuoteen ja pohdimme menestystekijöitä, jotka viitoittavat Oulun Energian polkua matkalla hiilineutraaliin huomiseen. Yksin emme kuitenkaan tätä polkua tallaa, vaan asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme tarjoavat oivaa matkaseuraa – kuljemme rinta rinnan.

Lämmöstä ja kesästä nauttien, voimme Oulun Energian lämpöpalveluissa ylpeänä todeta, että paljon on saatu alkuvuonna aikaiseksi omalla hiilineutraaliuspolullamme. Paljon on kuitenkin myös vielä tehtävää. Näemme koko energia-alan ja myös Oulun Energian tulevaisuuden hiilineutraalina, ja alkuvuoden aikana olemme ottaneet isoja askelia kohti tätä tavoitetta.

Yhtenä askelena kohti tätä hiilineutraalia tulevaisuutta oli muun muassa uuden monipolttoainevoimalaitoksemme ensimmäinen lämmityskausi osana oululaista energiaekosysteemiä. Olemme myös vähentäneet turpeen käyttöä nopeutetulla tahdilla, huoltovarmuudesta kuitenkaan tinkimättä. Kierrätyspolttoaineiden merkitys ja rooli energiantuotannossa kasvaa jatkuvasti ja biotalouteen siirtyminen on tätä nykyä itsestäänselvyys. Pelkästään tuotannollisiin asioihin keskittyminen ei kuitenkaan vie meitä kohti hiilineutraaliutta, vaan haluamme auttaa myös asiakkaitamme onnistumaan.

Yhteisellä polulla kohti hiilineutraalia huomista

Tavoitteenamme on rakentaa hiilineutraali tulevaisuus yhdessä asiakkaittemme kanssa. Vastasimme maaliskuussa asiakkaiden suureen kiinnostukseen tarjoamalla jatkossa mahdollisuuden hankkia täysin hiilineutraalia kaukolämpöä. Näin autamme asiakkaitamme saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa nopeasti ja mutkattomasti. Hiilineutraali kaukolämpö kuvastaa koko Oulun Energian suuntaa kohti ympäristöystävällisempää energiajärjestelmää.

""

Puolueeton tutkimustieto siivittää hankkeita ja kertoo kaukolämmön vaikuttavuudesta

Konkreettisten hankkeiden takaa löytyy myös merkittävä määrä energiajärjestelmiin liittyvää tutkimus- ja tuotekehitystyötä, jota teemme yhteistyössä muun muassa Oulun yliopiston ja VTT:n kanssa esimerkiksi HOPE- ja CHIST-ERA -hankkeiden muodossa. Hankkeet ovat askelia kohti neljännen sukupolven kaukolämpöä, joka hyödyntää uudella tavalla kaukolämpöverkkoa ja uusiutuvia energianlähteitä.

Tutkimuslaitokset ovatkin tärkeässä asemassa, sillä ne tuottavat puolueetonta tietoa kaukolämpöjärjestelmän erinomaisuudesta ja ilmastoystävällisyydestä. Kaukolämpöjärjestelmä tarjoaa nopeimman tien hiilineutraalin Oulun ja Suomen saavuttamisessa - se on puhtaamman tulevaisuuden mahdollistaja. Arvioimme, että hukka- ja ylijäämälämmön hyödyntäminen on tulevaisuudessa enemmän sääntö kuin poikkeus, toisin sanoen vastuullisuuden merkitys korostuu entistä enemmän. Meillä on kuitenkin vain yksi pallo, kotimme, jonka hyvinvoinnista meidän kaikkien tulee olla kiinnostuneita.

Kiinnostumisesta tekoihin

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan olla osana muutosta. Hiilineutraali kaukolämpö on loistava valinta erityisen ympäristöystävälliseen lämmitykseen. Kuljemme hiilineutraaliuspolulla käsi kädessä, jolloin se on siis lämpöä paitsi meille myös tuleville sukupolville.

Hintaa tällä vastuullisemmalla lisäpalvelulla on vain  2,48 euroa / MWh (sis. alv. 24 %). Omakotitalossa vuosikustannukset on noin 40-50 euron luokkaa eli noin kahvipaketin verran kuukaudessa.

Mikäli kiinnostuit, niin jätä vain yhteystietosi alla olevaan lomakkeeseen, niin otamme sinuun yhteyttä 12 arkipäivän kuluessa.

 

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*). Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään. Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

Haluan:

Huom! Jos ette halua sähköistä allekirjoitusta, lähetämme sopimuksen allekirjoitettavaksi postitse palautuskirjekuorella varustettuna.

Henkilötietojen käsittely